Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Σοκολατόπιτα, το όνειρο κάθε λάτρη της σοκολάτας. Ζουμερή, αφράτη και εύκολη ικανοποιεί κάθε γλυκιά επιθυμία μας.
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 αυγά
- 250 γραμ κρέμα γάλακτος
- 125 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 φακελάκι κρέμα σοκολάτα σε σκόνη
- 2 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
- 1 ποτηράκι λικέρ
- 1 κουταλιά της σούπας καφέ σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη και λικέρ πολύ καλά να αφρατέψουν, λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι βούτυρο με σοκολάτα αφήνουμε να γίνει το μείγμα χλιαρό.
Τότε το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών, έχουμε χτυπήσει με γάλα την κρέμα και ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα, τέλος αλεύρι με απαλές κινήσεις.
Ανάβουμε το φούρνο στους 175 β., ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι, 28-30 εκατοστά περίμετρο και ψήνουμε τη σοκολατόπιτα για 15-20 λεπτά.
Σερβίρεται με παγωτό βανίλια. Επίσης αν μείνει την επομένη, είναι ένα πολύ όμορφο, γλυκό, υγρό κέικ ή να κάνουμε κρέπες και να τη θρυμματίσουμε και ανακατέψουμε με κρέμα βανίλιας σαν γέμιση κρέπας !!!
Leave a Reply