ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών: “Σέρλοκ Χόλμς: Ο φύλακας των αρχαίων σπόρων”

Photo by Antony Papamike

Photo by Antony Papamike

Ο διασημότερος ντεντέκτιβ όλων των εποχών, αφού επισκέφτηκε τις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές του πλανήτη έρχεται στις Σέρρες. Ο Σέρλοκ Χολμς και ο βοηθός του Δρα Τζον Χ. Γουάτσον, από τη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, θα προσπαθήσουν με τη βοήθεια του κοινού να λύσουν τον γρίφο της κλοπής των αρχαίων σπόρων και να προβάλλουν τις αξίες της υγιεινής διατροφής, των αγνών υλικών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το Myselvi.gr βρέθηκε ανάμεσα στους συντελεστές της παράστασης, που γεμάτοι ενθουσιασμό ανυπομονούν όλοι για την πρεμιέρα την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και ώρα 19:15, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου “ΑΣΤΕΡΙΑ”. Μια παράσταση γεμάτη μαγεία, εντυπωσιακές μουσικές, πρωτότυπες σκηνικές δημιουργίες, μυστήριο, μαύρο θέατρο, διάδραση και φυσικά την ποιότητα που χρόνια τώρα χαρακτηρίζει της παραστάσεις της παιδικής σκηνής του θεάτρου αυτού.

Η παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Σερρών, συνεπής στο ραντεβού της με τους μικρούς της φίλους παρουσιάζει φέτος το έργο “Σέρλοκ Χολμς: ο φύλακας των αρχαίων σπόρων” εμπνευσμένο από τον αριστουργηματικό ήρωα του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόουλ, σε ένα πρωτότυπο έργο ειδικά γραμμένο για παιδιά, το οποίο πραγματεύεται το σύγχρονο θέμα της σωστής διατροφής, της υγιεινής τροφής, των αγνών υλικών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

23432988_10155829812613119_1034787296_o

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών επιχειρεί να δημιουργήσει φέτος μια πρωτότυπη παράσταση, με ένα σύγχρονο θέμα, χρησιμοποιώντας την ατμόσφαιρα του αστυνομικού και του μυστηρίου με σκοπό να μαγέψει τα παιδιά, να κινητοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργική τους σκέψη, αλλά και να ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο μέσα στην μαθητική κοινότητα πάνω στο θέμα της υγιεινής διατροφής και των επιπτώσεων της πρόχειρης τροφής στην υγεία των ανθρώπων, που τόσο απασχολεί την σύγχρονη κοινωνία.

Mαύρο θέατρο, τεχνικά εφέ, πρωτότυπα σκηνικά, γρήγορους διαλόγους με πολύ χιούμορ, με σκοπό μέσω της σκηνικής μαγείας και των σύγχρονων διαλόγων, να καλύψουν όσο γίνεται μεγαλύτερο ηλικιακό φάσμα. Κάθε ηλικία σε αυτήν την παράσταση θα ανακαλύψει το δικό της ενδιαφέρον.

23377109_10155829812518119_1654343682_o

Η μαγεία θα ξεκινήσει από την είσοδο του πρώτου ορόφου, όπου τα παιδιά πριν μπουν στην αίθουσα, θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν πληροφορίες για τον Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ και τον ήρωα του Σέρλοκ, θα φωτογραφηθούν με την φιγούρα του Σέρλοκ που θα έχει κατασκευαστεί ειδικά για αυτό το σκοπό και θα περάσουν μέσα από μια προσομοίωση αγγλικού δρόμου, με σκοπό να μπουν στο κλίμα και το ύφος του έργου που θα παρακολουθήσουν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Καλλιόπη Ευαγγελίδου
Κείμενο: Μιχάλης Κοβανίδης
Μουσική: Διογένης Δασκάλου
Σκηνογραφία/ Ενδυματολογία: Λιάνα Σπυριδωνίδου
Ζωγραφική εκτέλεση: Δημήτρης Μπραϊκίδης
Μαύρο θέατρο: Κυριάκος Θεοδωρίδης
Κινησιολογία: Αστέριος Πολυχρονίδης
Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος

Παίζουν οι : Γ. Καρύδας, Α. Πολυχρονίδης, Μ. Κοβανίδης, Α. Χαριτίδου, Σ. Σταυρίδης, Β. Δαλίσκα, Κ. Ευαγγελίδου, Ε. Δαμιανίδου  και ο Ν. Βεργίδης.

Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 . Ώρα έναρξης : 19.15΄

Επόμενες παραστάσεις για το κοινό: Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017
Ώρα έναρξης : 19.15΄
Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»

Οργανωμένες πρωινές μαθητικές παραστάσεις καθημερινά
από Τρίτη 14 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Για πληροφορίες και κλείσιμο οργανωμένων μαθητικών παραστάσεων μπορείτε να επικοινωνείτε
στα τηλέφωνα του θεάτρου 2321054268 & 2321054585 εργάσιμες μέρες και ώρες.

DSC_0601

DSC_0611

 DSC_0748

 

DSC_0847

DSCN0640

 

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top