Με τον ερχομό της Άνοιξης, ανθίζει και η παρέα του Myselvi. Η χαρά μου είναι απερίγραπτη καθώς η διάσημη και διακεκριμένη σεφ Νίκη Μερκούρη θα μας ταξιδεύει κάθε εβδομάδα με τις γαστρονομικές της λιχουδιές. Ένας χαμογελαστός και ήρεμος άνθρωπος, που δεν το βάζει κάτω παρά τις δυσκολίες της ζωής. Εγώ την αποκαλώ “η χαρά της ζωής”, καθώς το πρόσωπό της στολίζει πάντα ένα γλυκό χαμόγελο και μόλις την γνωρίσεις γαληνεύει η ψυχή σου με τον λόγο της.
Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, παρά τις μεγάλες επιτυχίες που έχει σημειώσει στην πορεία της καριέρας της, βραβευμένη με το βραβείο GOURMAND, δηλαδή του καλύτερου ελληνικού βιβλίου απλών συνταγών, θα μας λύσει τα χέρια με τις συνταγές της.
Γεννημένη στην Αθήνα, με καταγωγή από το όμορφο νησί του Πυθαγόρα, τη Σάμο. Σπούδασε αισθητική και επηρεασμένη από την αγάπη της για την ομορφιά ασχολήθηκε με την μαγειρική και γενικότερα με την υγιεινή διατροφή. Ξεχώρισε στην παραδοσιακή κουζίνα και μέσα από διάφορες παλιές συνταγές και δικές της εμπνεύσεις πάντρεψε τα υλικά δημιουργώντας μοναδικές συνταγές εύκολες, πρωτότυπες και απλές.
“H αισθητική είναι παντού για μένα, πόσο μάλλον στη δουλειά μου και ειδικότερα την τηλεόραση. Πρώτα από όλα προσφέρουμε εικόνα. Άλλωστε έχω «παντρέψει» την ομορφιά με τη μαγειρική λόγω αισθητικής και μαγειρεύω και καλλυντικά με τα υλικά που έχω από τους θησαυρούς της κουζίνας, όπως έκαναν και οι γιαγιάδες μας. Αν σου αρέσει γενικότερα η ομορφιά στην καθημερινότητά σου, όπως ένα ωραίο περιβάλλον, ένα ωραίο λουλούδι, ένας ωραίος πίνακας, κάπως έτσι θα λειτουργήσεις και στην παρουσίαση του φαγητού με γούστο και έμπνευση.”, λέει η ίδια.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εντυπωσιάσει ως καλεσμένη την πασίγνωστη Ρούλα Κορομηλά αρχικά και στη συνέχεια να της προταθεί να παρουσιάζει την μαγειρική όπου και έγινε συνεργάτης της στην εκπομπή “Καλώς τους” στο κανάλι του ALPHA για δύο ολόκληρες χρονιές.
Η συνέχεια της καριέρας της συμπεριλαμβάνει σημαντική συνεργασία με τον «Όμορφο Κόσμο» στο MEGA, την ψυχαγωγική εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και της Ράνιας Θρασκιά. Την επόμενη χρονιά εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με το όνομα «Δια Χειρός Νίκης» από τις εκδόσεις Καστανιώτη, το οποίο κέρδισε και το βραβείο GOURMAND.
Η επιτυχία της Νίκης συνεχίστηκε για τα επόμενα 3 χρόνια όταν ανέλαβε τη βασική παρουσίαση της εκπομπής «Τι Θα Φάμε Σήμερα», που μεταδιδόταν καθημερινά από την τηλεοπτική συχνότητα του Star .Έδινε λύσεις για το πιάτο της ημέρας και πολλές χρηστικές συμβουλές, που αφορούν τη μαγειρική γενικότερα.
Άλλες σημαντικές και επιτυχημένες συνεργασίες της είναι με τους Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Όλα καλά», Σοφία Αλιμπέρτη: «Καλομελέτα και έρχεται», Νίκος Μουτσινάς, Μαρία Ηλιάκη, Γιώργος Τσαλίκης: «Δέστε τους», Θανάσης Πάτρας- Νάντια Μπουλέ: «Εlatte».
Η Νίκη Μερκούρη φέρνει με την αισιοδοξία της και τη θετική της αύρα την Άνοιξη στο Myselvi και όπως λέει και η ίδια: “Δεν παχαίνει…..ομορφαίνει!!”
Νίκη μου, το Myselvi σε καλωσορίζει στην παρέα του!
Leave a Reply