Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Το πεϊνιρλί είναι μια καλή εναλλακτική λύση, εάν σου αρέσει η πίτσα. Ένα γρήγορο κολατσιό ή σνακ ιδανικό για τους φίλους σου, που θα έρθουν στο σπίτι αλλά και τα παιδικά πάρτι.
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 λίτρο γάλα
- 120 γραμ βούτυρο
- 1 και μισό φακελάκι μαγιά
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- 600 γραμ περίπου αλεύρι
ΓΕΜΙΣΗ
- 200 γραμ φέτα ή κασέρι
- 100 γραμ ελιές
- 2 ντομάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη μαγιά και το χλιαρό μείγμα, τη ζάχαρη και το αλάτι στο αλεύρι μαζί με τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου.
Ξαναζυμώνουμε και ανοίγουμε φύλλο το οποίο χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε τη γέμιση και διπλώνουμε τις γωνίες.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά αναλόγως το μέγεθος !
Leave a Reply