Overnight Oats: Ένα εύκολο και νόστιμο πρωινό

OvernightOats_myselvi.gr
Γράφει η Μαρία Βέλλιου / addicted to cooking

Τα Overnight Oats είναι χωρίς αμφιβολία το νέο Trend-Food στην κατηγορία πρωινό στο εξωτερικό. Η ιδέα είναι η εξής: αφήνουμε τις νιφάδες βρώμης όλη νύχτα στο γάλα να μουλιάσουν, όπως προδίδει ήδη ο αγγλικός τίτλος.
Αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι εντυπωσιακό. Στα Overnight Oats όμως οι συνδυασμοί των υλικών και η προσωπική πινελιά του καθενός είναι αυτά που το κάνουν τόσο ιδιαίτερο και τόσο νόστιμο.

Η φιλοσοφία των Οvernight Oats
Χρειαζόμαστε νιφάδες βρώμης και γάλα. Το βράδυ πριν κοιμηθούμε βάζουμε σε ένα μπολ, τάπερ ή σε ένα βάζο με καπάκι, το γάλα με τις νιφάδες βρώμης και το αφήνουμε όλη νύχτα να μουλιάσει. Η δοσολογία είναι συνήθως 1:1. Ανάλογα πόσο υγρό ή σταθερό το θέλουμε προσθέτουμε ή αφαιρούμε από τα υλικά. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι, γάλα σόγιας ή αμυγδαλόγαλα.
Αμέσως μετά ή το επόμενο πρωί μπορείτε να δημιουργήσετε. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη. Βάλτε στο μείγμα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σπόρια, ζάχαρη ή οποιοδήποτε υλικό της αρεσκείας σας.

1overnightoats_myselvi.gr

Συνταγή
Ενδεικτικά σας δίνω τη συνταγή του δικού μου αγαπημένου Overnight Oat από την καλή μου φίλη Αγγελική Ιωαννίδου.

Υλικά για 1 άτομο
– 150 γρ. γιαούρτι
– 2-3 κ.σ. νιφάδες βρώμης
– ½ κ.γ. μέλι ή ζάχαρη
– 2 κ.σ. φουντούκια τριμμένα
– 2 κ.σ. γάλα
– Λίγη κανέλα
– ¼ μήλο τριμμένο
– 1 κ.σ. τσία (το βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)

2overnightoats_myselvi.gr

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το μήλο και το αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 6 ώρες να πήξει. Βγάζουμε από το ψυγείο και τρίβουμε στον τρίφτη το μήλο, ανακατεύουμε και έτοιμο το μοντέρνο πρωινό μας. Καλή σας όρεξη!

3overnightoats_myselvi.gr

Ιδέες για τα δικά σας Overnight Oats
Φρέσκα φρούτα: μπανάνα, φράουλα, βατόμουρα, εσπεριδοειδή κτλ.
Αποξηραμένα φρούτα: σταφίδες, σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα κτλ.
Ξηρούς καρπούς: καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους, τριμμένη καρύδα, ηλιόσπορους κτλ.
Γλυκαντικές ουσίες: ζάχαρη, στέβια, μέλι, μαύρη ζάχαρη, ζαχαρίνη κτλ.
Καρυκεύματα: βανίλια, κακάο, κανέλα, νιφάδες σοκολάτας κτλ.