Πόσοι από εσάς γνωρίζετε το άθλημα της αντιπτέρισης; Θεωρώ πλέον οι περισσότεροι σήμερα. Η πρώτη επαφή μου με το άθλημα αυτό ήταν στην ηλικία των 13 χρόνων. Μόλις έλεγα σε κάποιους με τι άθλημα ασχολούμαι όλοι με κοιτούσαν λες και είχα κατέβει από άλλο πλανήτη.
Στην Ελλάδα το συγκεκριμένο άθλημα εμφανίστηκε το 1988. Η αντιπτέριση, γνωστή με το διεθνή όρο badminton, είναι μια παραλλαγή του τένις. Παίζεται με δυο παίκτες και με τέσσερις ανά δύο, όπως και στο τένις. Το μπαλάκι έχει φτερά και η τροχιά του είναι ασυνεπής.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης ιδρύθηκε το 1992 και μέσα στα ιδρυτικά της μέλη ήταν και ο “Αθλητικός Όμιλος Νέου Πετριτσίου” καθώς και ο “Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου Το Ρούπελ”. Με επιμονή και υπομονή μέχρι σήμερα οι νέοι των ακριτικών αυτών περιοχών ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα και μας κάνουν υπερήφανους.
Η Ελληνική σχολική ομάδα Αντιπτέρισης και συγκεκριμένα η ομάδα των κοριτσιών του Παλλατίδειου Λυκείου Σιδηροκάστρου, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Badminton, που διεξήχθη στη Μάλτα, κατόρθωσε να βρεθεί στην τέταρτη θέση στον κόσμο, καθώς δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει στον μικρό τελικό την πανίσχυρη ομάδα της Γερμανίας.
Τα παιδιά αυτά κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία και κόντρα στα προγνωστικά να πετύχουν μια σπουδαία επιτυχία, σε εποχές δύσκολες όπως η σημερινή που βιώνει ο ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός. Πρωταγωνίστησαν σε παγκόσμιο επίπεδο μας έκαναν υπερήφανους.
Τα κορίτσια από το Σιδηρόκαστρο, η Ζωή Αλελή, η Πολύβια Τζήκα, η Ειρήνη Γκουγκλέρη και η Ιωάννα Καραπετρίδου, μαζί με τον προπονητή τους και όλη την ελληνική αποστολή σημείωσαν μια επιτυχία, που για πρώτη φορά ελληνικό σχολείο καταφέρνει σε τέτοια διοργάνωση.
Οι αθλήτριες αυτές προβάλλουν τα υγιή πρότυπα στην κοινωνία και δείχνουν το δρόμο στη νέα γενιά ώστε να καταφέρει η ίδια να βγάλει τη χώρα μας από το πολιτιστικό και οικονομικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα. Συγχαρητήρια σε όλους!
Leave a Reply