ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο του βιβλίου με την Ιωάννα Καρολίδου!

16731182_10155000733793119_1050938564_n

Τι είναι τελικά αυτό που μας κρατάει δεμένους εμάς τους Έλληνες και αντέχουμε ακόμα; Ο πλούσιος και ποικιλόμορφος πολιτισμός μας θα πω εγώ. Έθιμα με ιστορία, πολιτισμικές πρακτικές, παραδόσεις δεμένες με τις διαφορετικές «φυλές» και κουλτούρες του τόπου.

Ο πολιτισμός μας που έχει βαθιά παράδοση. Ο ελληνικός πολιτισμός που εκφράζεται μέσα από τις τέχνες, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα μας, όλα αυτά που δίδαξαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι στον κόσμο και τα διατηρούμε εμείς αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο.

Το Myselvi.gr από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στον πολιτισμό και υποστήριξε όλες του τις μορφές. Φέτος αποφασίσαμε να σας ταξιδέψουμε και μέσα από τα βιβλία.

Η καλή μας φίλη Ιωάννα Καρολίδου, a book lover, όπως την χαρακτήρισα από πολύ νωρίς, τελικά δέχτηκε την πρόταση μας και θα μας ταξιδεύει κάθε εβδομάδα μέσα από τις σελίδες της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

16754114_10155000724728119_585791302_n

Αφήνω όμως την ίδια να σας συστηθεί, με τον δικό της γλυκό τρόπο:

“Book lover……Πραγματικά καλύτερο χαρακτηρισμό δε θα μπορούσε να μου δώσει η γλυκιά μου Σελβίρα για τη δική μου συμμετοχή στο καταπληκτικό site το myselvi.gr που έχει δημιουργήσει η ίδια σε συνεργασία με τον Αντώνη με τόση αγάπη.

Θα σας κάνω μια μικρή αναφορά για το πως ξεκίνησε αυτό το ταξίδι στον κόσμο της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας λογοτεχνίας. Από τα σχολικά μας χρόνια όλοι μας έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία σε κάποια μαθήματα. Εγώ λοιπόν είχα τρελή αγάπη για την ιστορία. Θυμάμαι με το που έπιανα το βιβλίο και διάβαζα τις πρώτες σειρές ακόμα, γινόμουν ένα με αυτούς τους ήρωες.

Ε αυτό ήταν αρκετό για να μπει το μικρόβιο της ανάγνωσης στον οργανισμό μου. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία να διαβάσω το κάνω. Αν είμαι στη δουλειά θα βρω λίγο χρόνο να κλέψω για να ρίξω μια ματιά. Το καλοκαίρι στην παραλία απλά δεν υπάρχει!! Τι πιο ωραία αίσθηση από το να έχεις ένα βιβλίο στο χέρι και ν’ ακούς τους ήχους της θάλασσας. (Καλοκαίρι αργείς??). Το χειμώνα, στην αγαπημένη μου γωνία του καναπέ, πίνοντας καφέ. Αξία ανεκτίμητη. Τι και αν είμαι κουρασμένη? Έστω και μια σελίδα εγώ θα την ξεφυλλίσω.

Ένα βιβλίο μπορεί να γίνει το φιλαράκι για κάποιους μοναχικούς τύπους. Για μένα είναι το φάρμακο μου. Τα αγαπώ τα βιβλία. Δε τα ξεχωρίζω. Μου αρέσουν όλες οι κατηγορίες. Αρκεί να με ταξιδεύουν και να ξεφεύγω από την καθημερινότητα μου και να μπαίνω σε έναν άλλο κόσμο. Σε έναν κόσμο φανταστικό που πολλοί θα ζήλευαν.

Τι λέτε λοιπόν? Πάμε όλοι μαζί παρέα να τον γνωρίσουμε μέσα από το myselvi.gr?”

16731575_10155000727553119_2069580150_o

Ιωάννα Καρολίδου καλωσόρισες στην οικογένεια του Myselvi.gr και ανυπομονώ να μας ταξιδέψεις στον μαγικό κόσμο των βιβλίων!!

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top