ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά στο “Μαθητοδρόμιο”

myselvi.gr_mathitodromio

Τα μαθήματα πλέον ξεκίνησαν εντατικά.  Η κ. Πύρτσιου Φωτεινή και η κ. Τσιολπίδου Μαριάννα, καθηγήτριες φιλολογικού τομέα στο φροντιστήριο Μαθητοδρόμιο μίλησαν στο Myselvi για τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών και συμβουλεύουν τους μαθητές τι να προσέξουν.

Αρχαία Ελληνικά

Η διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και γραμματείας είναι εξαιρετικά χρήσιμη, καθώς προσφέρει βαθύτερη γνώση του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού, μιας και ο τελευταίος βασίστηκε στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και εξακολουθεί να διατηρεί ενεργά πολλά στοιχεία του. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η μελέτη των αρχαίων κειμένων καλλιεργεί την εθνική ταυτότητα και συνδράμει στην κατανόηση της νέας ελληνικής γλώσσας.

Με το μάθημα «Φιλοσοφικός Λόγος» οι μαθητές θα γνωρίσουν τη φιλοσοφία του Σωκράτη και του Πλάτωνα μέσα από τους διαλόγους που μας κληροδότησε ο τελευταίος, καθώς και την πνευματική δημιουργία ενός άλλου κορυφαίου στοχαστή, του Αριστοτέλη.

Αναλυτικότερα, οι μαθητές θα κατανοήσουν τη διδασκαλία του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη τόσο από το πρωτότυπο όσο και από τη μετάφραση μελετώντας την εισαγωγή, τα ερμηνευτικά σχόλια του σχολικού βιβλίου αλλά και εκείνα άλλων μελετητών, τα οποία παρέχονται με τη μορφή σημειώσεων. Παράλληλα, θα ενεργοποιήσουν την προσωπική και ελεύθερη κρίση τους, καθώς θα καλούνται να απαντούν εβδομαδιαίως, αρχικά σε κειμενικές και σταδιακά σε διακειμενικές ερωτήσεις αντίστοιχες των πανελληνίων.

Ολοκληρώνοντας, είναι ανάγκη να τονίσουμε ότι οι μαθητές θα εντρυφήσουν σε λεξιλογικά, γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα των αρχαίων ελληνικών επιδιδόμενοι σε ανάλογες ασκήσεις με απώτερο σκοπό να ανταποκριθούν με επιτυχία σε οποιοδήποτε κείμενο της αττικής διαλέκτου προσφερθεί προς εξέταση.

Λατινικά

Ο δρόμος προς την επιτυχία στο μάθημα των Λατινικών οικοδομείται μέσα από την οργανωμένη διδασκαλία της ύλης, ώστε ο μαθητής να κατανοήσει τη λατινική γλώσσα και να έρθει σε επαφή με τις ιδιαιτερότητες (γραμματικές και συντακτικές) του μαθήματος. Επιπλέον, με την γραπτή αξιολόγηση των μαθητών σε εβδομαδιαία βάση και την εξάσκηση σε θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των εξετάσεων στο τέλος της κάθε ενότητας, επιτυγχάνεται ο στόχος της υψηλής βαθμολογίας.

myselvi.gr_mathitodromio

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ: www.mathitodromio.gr
facebook address: mathitodromio
Βασ. Βασιλείου 7, Σέρρες
Τηλέφωνο: 2321098048

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top