ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Σοκολατένιο pound cake από τον αγαπημένο μας μικρομάγειρα

Γράφει ο Γιώργος Ζιαντάρης / Κουζινο-καλλιτεχνήματα

Σοκολατένιο pound cake από τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη!

Συστατικά

  • 80 ml νερό βραστό
  • 70 γρ. κακάο Nestle Dessert
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 55 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες
  • 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • προαιρετικά σαντιγί και μαρμελάδα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Βάζουμε το κακάο στο μπολ του μίξερ και ρίχνουμε μέσα το βραστό νερό.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τις ζάχαρες και τις βανίλιες.
Χτυπάμε με το σύρμα για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και δεν ρίχνουμε το επόμενο πριν ενσωματωθεί στο μείγμα το προηγούμενο.
Σταματάμε το χτύπημα, βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ξεκινάμε να προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Το μείγμα μπορεί να φαίνεται κομμένο αλλά μην δίνετε σημασία. Ετσι πρέπει να είναι.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 10×30 και την «αλευρώνουμε» με κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ μέσα και ψήνουμε για μια ώρα και δέκα λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βάζοντας μέσα ένα μαχαίρι ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Αν βγει καθαρό τότε αφαιρούμε από τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά, μέσα στη φόρμα πάνω σε μια σχάρα και μετά αναποδογυρίζουμε στη σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά για 2 ώρες πριν το κόψουμε.
Σερβίρουμε με σαντιγί και μαρμελάδα αν θέλουμε.

To Top