ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Red Velvet Cupcakes από τον αγαπημένο σας μικρομάγειρα

Γράφει ο Γιώργος Ζιαντάρης / Κουζινο-καλλιτεχνήματα

Επειδή τα cupcakes είναι νόστιμα όλες τις εποχές του χρόνου! Μπορεί τα Χριστούγεννα να αποτελούν μια γλυκιά ανάμνηση όμως η γεύση αυτή παραμένει πάντα επίκαιρη!

Συστατικά

Για τα cupcakes

  • 112,5 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 195 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και έξτρα για πασπάλισμα
  • 2 κ.σ. βραστό νερό
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 125 ml ξινόγαλα
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας

Σαντιγί

  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα cupcakes

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140 βαθμούς. Αλευροβουτυρώνουμε 1 φόρμα με 12 στρογγυλές θήκες για muffins διαμέτρου 20 εκ.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το βραστό νερό, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το ξινόγαλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και το αφήνουμε στην άκρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα και το αλάτι μέσα σε ένα μπολ. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, ρίχνουμε και το σιρόπι βανίλιας και τα αυγά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος του αλευριού και μετά ρίχνουμε το 1/3 του ξινόγαλου.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 2 φορές.
Τέλος, ρίχνουμε και το ξύδι.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 12 ίσα μέρη μέσα στις στρογγυλές φόρμες και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.
Μόλις ψηθούν αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα.
Βγάζουμε τη φόρμα και τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

 

Σαντιγί

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας. Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο ώστε να είναι και αυτός παγωμένος.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει το σύρμα να αφήνει γραμμές πάνω στην χτυπημένη κρέμα και έχει πάρει υφή γιαουρτιού. Δεν τη χτυπάμε περισσότερο γιατί θα κόψει!
Ο χρόνος που θα χρειαστούμε για να γίνει αυτό εξαρτάται από τα λιπαρά της κρέμας, το πόσο παγωμένη είναι η κρέμα και το πόσο δυνατό είναι το μίξερ μας.
Στη συνέχεια, σταματάμε το μίξερ και αφαιρούμε τον κάδο.
Αν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τη χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα με ένα σύρμα χειρός ώστε να γίνει πιο σφιχτή.
Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και είναι έτοιμη για χρήση.
Αν θέλουμε να τη βάλουμε στο ψυγείο δεν τη χτυπάμε με το σύρμα χειρός γιατί θα σφίξει στο ψυγείο.

ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: akispetretzikis.com

To Top