Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Πένες με ρόκα και γιαούρτι μια πολύ δροσερή και ελαφριά συνταγή με ζυμαρικά!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
- 15 ντοματίνια
- 400 γραμ φέτα τριμμένη
- 400 γραμ γιαούρτι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 ματσάκι φύλλα ρόκας
- 1/2 κιλό πένες βρασμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη φέτα και σβήνουμε με το κρασί.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε τις πένες.
Προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας και με ένα τελευταίο ανακάτεμα σερβίρουμε.
Leave a Reply