Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Εύκολο και γρήγορος κορμός με σοκολάτα και φρούτα για όλα τα γούστα!
ΥΛΙΚΑ
- 300 γραμ χαλβάς βανίλιας
- 2 κουβερτούρες
- 20 φράουλες
- 2 μπανανες
- 4 φρυγανιές
- 150 γραμ ζάχαρη
- λίγο λικέρ φράουλα
- 250 γραμ φυτική μαργαρίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα, κόβουμε το χαλβά σε κομμάτια κύβους μικρούς και το προσθέτουμε στη σοκολάτα, το ίδιο κάνουμε και με τις μπανάνες.
Τις φράουλες εκτός από τρεις, τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις βάζουμε σε μπολ με ζάχαρη και λικέρ φράουλα ένα σφηνάκι. Καλό είναι τις φράουλες να τις αφήσετε από τη προηγούμενη μέρα για να βγάλει το χυμό της που θα ποτίσουμε τις φρυγανιές και μετά τα προσθέτουμε όλα στη σοκολάτα κομμένες κομματάκια οι φρυγανιές έχουν απορροφήσει το χυμό από τις φράουλες.
Ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε λαδόκολλα την οποία βρέχουμε και ντύνουμε τη φόρμα. Κόβουμε στη μέση τις φράουλες και κόβουμε φέτες λεπτές.
Τοποθετούμε πάνω στο χαρτί εδώ και εκεί για να μας βγει το σχέδιο στην επιφάνεια του κορμού και να έχουμε ωραία εμφάνιση στο γλυκό μας. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φρυγανιές με μπισκότα και να μην βάλετε χαλβά !!!
Leave a Reply