ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Erasmus, εμπειρία ζωής

Amount of direction signs with europeans countries names.

Γράφει η Χρύσα Ματζιάρη / lifelover

Erasmus, ίσως μία από τις ωραιότερες εμπειρίες της φοιτητικής μας ζωής…

Τολμήστε το! Όντας φοιτήτρια, αποφάσισα κ εγώ να ζήσω την εμπειρία του Erasmus.Όλοι στην πορεία των φοιτητικών μας χρόνων ακούμε συνεχώς αυτή τη λέξη. Άλλοι το σνομπάρουν θεωρώντας το απλά χάσιμο χρόνου, άλλοι θέλουν διακαώς να ταξιδέψουν για να γνωρίσουν όμορφα μέρη και άλλοι πολύ απλά θέλουν να βιώσουν τα ξενύχτια των ατελείωτων parties.

Κι εγώ άνηκα στην πρώτη κατηγορία. Με την παρότρυνση όμως πολύ αγαπημένων μου ανθρώπων, βρέθηκα να ζω για έναν ολόκληρο χρόνο σε μία από τις πιο ιδιαίτερες πρωτεύουσες της βαλκανικής χερσονήσου, τη Σόφια της Βουλγαρίας.

Το Erasmus τελικά μας κάνει να βλέπουμε τη ζωή και από μια άλλη ματιά! Εκτός του ότι μας κοινωνικοποιεί, μας καλεί να φτιάξουμε τη ζωή μας από την αρχή. Καινούργιοι άνθρωποι, καινούργιο πανεπιστήμιο, καινούργιο σπίτι! Όλα τόσο διαφορετικά κι όμως όλα τόσο οικεία!

Την πρώτη μέρα στο πανεπιστήμιο όλα φαινόταν τόσο χαοτικά! Κι όμως όλα στην πορεία τους εξελίχθηκαν τόσο όμορφα που ήταν λες και βρισκόσουν στο σπίτι σου. Η αλλαγή της γλώσσας που έμοιαζε τόσο ξένη στα αυτιά μας, οι άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων, η αλλαγή περιβάλλοντος και το απίστευτο κρύο απλά μας έκανε να έρθουμε πιο κοντά!

Με κλάματα πήγα να ζήσω αυτή την εμπειρία και με κλάματα έφυγα γιατί πολύ απλά δεν ήθελα να τελειώσει αυτό το υπέροχο ταξίδι ζωής….

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top