Φτιάξε την πιο εύκολη μους σοκολάτας που υπάρχει. Με μόνο 2 υλικά θα καταφέρεις να γευτείς την πιο νόστιμη μους και να τη μοιραστείς με τους αγαπημένους σου.
Είναι μία γλυκιά αμαρτία που οι πιο πολλοί τρελαινόμαστε για εκείνη!
ΥΛΙΚΑ
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα
Υλικά που μπορείς να το διακοσμήσεις:
- Φρέσκα φρούτα κομμένα σε φέτες ή κομματάκια
- Τρούφα σοκολάτα ή πολύχρωμα
- Μπισκότα σπασμένα ή ολόκληρα
- Καρύδια και διάφορους ξηρούς καρπούς
- Παγωτό της αρεσκείας σας
- Σαντιγί
- Γλυκό του κουταλιού
- Αποξηραμένα φρούτα
- Διάφορες γεύσεις σιρόπια
Διαδικασία
Η συνταγή είναι πάρα πολύ απλή. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι φαντασία, μία κατσαρόλα και μπολάκια για να σερβίρεις τη μους σου. Ξεκίνησε, παίρνοντας μία βαθιά κατσαρόλα. Βάλε μέσα τη κρέμα γάλακτος και άσε τη να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Μόλις αρχίζει και βγάζει φουσκάλες, απέσυρε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια πάρε τη κουβερτούρα σοκολάτας και κόψε τη σε μικρά κομματάκια με ένα μαχαίρι. Ρίξε τη σοκολάτα μέσα στη κατσαρόλα με τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, άσε το μείγμα εκτός ψυγείου να κρυώσει λίγο για 10 με 15 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το μείγμα, σέρβιρε το σε διάφορα μπολάκια και κοντά ποτήρια. Βάλε τα μπολάκια στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μόλις τα βγάλεις, στόλισε τα με τα υλικά της επιλογής σου.
Extra tip:
- Μπορείς να βάλεις το μείγμα στη κατάψυξη για 3-4 ώρες και θα έχεις έτοιμο ένα λαχταριστό παγωτό σοκολάτα.
Leave a Reply