Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Υλικά
- 2.1/2 κιλα χοιρινή σπάλα
Για τη Μαριναδα
- χυμό από 3 πορτοκάλια
- χυμό από 1½ λεμόνι,
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 2κ σ μελι
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια γάστρα που χωράει το χοιρινό κρέας βάζουμε τα υλικά της μαρίναδας και γυρνάμε το κρέας. Το μαρινάρουμε για 4 ώρες και μετά ψήνουμε για δυο ώρες στους 180 βαθμούς.
Για τον Πουρέ
- 1 κιλό πατάτες βρασμένες
- 80 γράμ βούτυρο
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο πεκορινο
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε τις πατάτες με βούτυρο, γάλα, τυρί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τη μελωμενη σάλτσα του χοιρινού.
Leave a Reply