Μικρό μου macaron!

macaron2

Γράφει η Betty Μπου / loves inspirations

Macaron… το γλύκισμα που μας εντυπωσιάζει με το χρώμα του, μας κερδίζει με τη γεύση του και μας θυμίζει το Παρίσι!

Το macaron κατάγεται από τη Γαλλία. Τα βασικά του συστατικά είναι αυγά, ζάχαρη, αμυγδαλόψιχα και συνήθως γεμίζεται με κρέμα ή μαρμελάδα.

Εντύπωση κάνουν τα διάφορα χρώματα των macarons και οι διαφορετικές γεύσεις που μπορεί να τα βρει κανείς.

Τα μικρά αυτά στρογγυλά γλυκά, που θυμίζουν μπισκότο, διατηρούν μία ιδιαιτερότητα, είναι σκληρά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά.

Πολύχρωμα και λαχταριστά στην όψη, πεντανόστιμα στη γεύση!

Υλικά:

250 γρ. πούδρα αμυγδάλου

350 γρ. άχνη ζάχαρη

150 γρ. ζάχαρη

8 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου (τουλάχιστον για 1 ώρα)

1 πρέζα αλάτι

χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε την αμυγδαλόψιχα και την άχνη ζάχαρη μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα ασπράδια και το αλάτι και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και το χρώμα (7-8 σταγόνες). Χτυπάμε τη μαρέγκα μέχρι να γίνει σατινέ και τη ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το αμύγδαλο και την άχνη. Με απαλές κινήσεις διπλώνουμε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω, φροντίζοντας να μη χάσουμε τον όγκο.  Όταν πλέον δεν ξεχωρίζουν κόκκοι αμυγδάλου το μείγμα είναι έτοιμο.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και φτιάχνουμε macarons 5 εκ. Φροντίζουμε να αφήνουμε ενδιάμεσα κενό. Αφού φτιάξουμε όλα τα macarons τα αφήνουμε για 20΄ να ξεκουραστούν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140οC στον αέρα. Ψήνουμε για 15΄. Μετά το πρώτο 5λεπτο ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου για να φύγει ο ατμός. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Μπορούμε να τα γεμίσουμε με πολλά διαφορετικά υλικά, μαρμελάδα, πραλίνα σοκολάτας, κρέμα.  Τα γεμίζουμε ανά δύο και τα κλείνουμε σαν σάντουιτς.

Bon plaisir!

macaron3