Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Μία ζύμη αφράτη για να τη γεμίσουμε με ότι υλικά θέλουμε εμείς!
ΥΛΙΚΑ
- 1 ΚΕΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
- 1 ΚΕΣΕ ΦΥΤΙΚΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
- 1 ΑΥΓΟ
- 1/2 ΜΙΣΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ ΕΛΑΦΡΥ
- 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
- ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
- 600 ΓΡΑΜ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το γιαούρτι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε σε αυτό το μείγμα, το αλεύρι και λίγο λίγο ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να έχουμε ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια μας και αφράτη.
Την αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί και είναι έτοιμη για να την χρησιμοποιήσουμε.
Leave a Reply