ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Ζεστή σοκολάτα με μερέντα

14971775_10207668062080564_1393608764_n

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Η ζεστή σοκολάτα θεωρείτε το must του χειμώνα. Είναι το κατάλληλο συνοδευτικό είτε εν ώρα δουλειάς ή αντί του καφέ είτε μπροστά στην τηλεόραση «βουλιάζοντας» στον καναπέ.

Σας προτείνουμε μια καταπληκτική συνταγή, που «περνάει» την ζεστή σοκολάτα σε άλλο επίπεδο.

Θα χρειαστούμε:

4 κούπες γάλα
2 κουταλιές της σούπας νουτέλα ή μερέντα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Ελάχιστο αλάτι

Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Marshmellows, φουντούκια, τρίμματα σοκολάτας, σαντιγί ή ότι άλλο σας αρέσει. Ζεστάνετε πρώτα το γάλα σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε τη ζάχαρη και το κακάο και λίγο πριν αρχίσει ο βρασμός τη νουτέλα.

Ανακατέψετε πολύ καλά έως ότου διαλυθούν τα υλικά. Συμβουλή, το κακάο είναι προτιμότερο να είναι κοσκινισμένο.

Διακοσμήστε και… απολαύστε με την αγαπημένη σας γαρνιτούρα.

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top