ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το μητρικό χάδι της Αλίκης Βουγιουκλάκη

1576

Γράφει ο Ηλίας Τάσκου / δημοσιογράφος / iliasamfipoli@gmail.com

Η Αλίκη, στη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας της, κατάφερε να δημιουργήσει τόσο θόρυβο γύρω από το όνομα της, όσος δεν έγινε για όλες μαζί τις άλλες πρωταγωνίστριες από καταβολής του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Σήμερα, στην εποχή της αμφισβήτησης και της απομυθοποίησης  η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ακόμη και μετά θάνατον, εξακολουθεί να στέκει στο προσκήνιο της επικαιρότητας και του ενδιαφέροντος του κοινού με τις ταινίες της, τραγούδια της αλλά και τις φωτογραφίες της που «πουλάνε» σε υψηλές τιμές σε διάφορες δημοπρασίες.

Είναι το πλέον φωτογραφημένο πρόσωπο της χώρας μας, μαζί με τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Όλες οι στιγμές της ζωής της έχουν καταγραφεί φωτογραφικά ωστόσο ακόμη και σήμερα υπάρχει αδημοσίευτο υλικό της Εθνικής μας σταρ.

Το 1969 και συγκεκριμένα στις 4 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, η Αλίκη έφερε στον κόσμο με καισαρική τομή ένα υγιέστατο αγοράκι. Η μεγάλη μας ηθοποιός πολιορκείται από δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, που αποτυπώνουν σε όλο τον ελληνικό τύπο το μέγεθος της ευτυχίας της. O σπουδαίος Φρέντυ Γερμανός καταφέρνει να της πάρει την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της στο δωμάτιο του μαιευτηρίου, ένα κατόρθωμα της εποχής που προβλήθηκε από τη συχνότητα του καναλιού 5.

117

Μια εποχή διαφορετική, που τα ανήλικα παιδιά των σταρ δεν εμφανιζόταν με “μωσαϊκό” στο πρόσωπο όπως γίνεται σήμερα.

[su_slider source=”media: 1422,1423,1424″ link=”lightbox” width=”320″ height=”260″ responsive=”no” title=”no”]

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top