ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Ταραμοσαλάτα με πιπεριά και ντάκο δια χειρός Νίκης Μερκούρη

16999139_10211997597076206_8659056323270123721_n

Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address

Ταραμοσαλάτα με πιπεριά και ντάκο όπως την παρουσιάσαμε στην εκπομπή Aννίτα.gr

Ένας μεζές για την έναρξη της Σαρακοστής, το χαβιάρι της ελληνικής παραδοσιακής μας κουζίνας.

Με βιταμίνη Α για τα μάτια και το δέρμα μας D για τα οστά μας.

Υλικά

  • 100 γραμ λευκό ταραμά
  • Χυμό από δυο λεμόνια
  • 2 κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
  • 2 πιπεριές φλωρίνης ψητές
  • 2 ντακους βρεγμένους καλά
  • 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο

 

Τα στάδια της συνταγής

Χτυπάμε τον ταραμά στο multi μαζί με τα κρεμμύδια, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Μουλιάζουμε τους ντάκους σε δροσερά νεράκι και αφού μαλακώσουν τους στύβουμε απαλά. Πολτοποιούμε στο multi και προσθέτουμε στον ταραμά.

Τις πιπεριές τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε. Όλα μαζί τ’ ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα μας τα υλικά και να έχουμε ένα απαλό, κόκκινο κρεμώδες μείγμα, δηλαδή μια νόστιμη ταραμοσαλάτα.

Βάλτε τη σε ένα μπολ και στολίστε με πιπεριές και φύλλα δυόσμου.

Μπορείτε να κόψετε τριγωνάκια ζύμης και να τα ψήσετε στο φούρνο στη λαδόκολλα για να συνοδεύσουν την κόκκινη ταραμοσαλάτα σας.

Απολαύστε το ορεκτικό σας με ένα ποτήρι κρασί.

16939546_1360923967297905_8403948722182263991_n

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top