Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Ταραμοσαλάτα με πιπεριά και ντάκο όπως την παρουσιάσαμε στην εκπομπή Aννίτα.gr
Ένας μεζές για την έναρξη της Σαρακοστής, το χαβιάρι της ελληνικής παραδοσιακής μας κουζίνας.
Με βιταμίνη Α για τα μάτια και το δέρμα μας D για τα οστά μας.
Υλικά
- 100 γραμ λευκό ταραμά
- Χυμό από δυο λεμόνια
- 2 κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
- 2 πιπεριές φλωρίνης ψητές
- 2 ντακους βρεγμένους καλά
- 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
Τα στάδια της συνταγής
Χτυπάμε τον ταραμά στο multi μαζί με τα κρεμμύδια, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Μουλιάζουμε τους ντάκους σε δροσερά νεράκι και αφού μαλακώσουν τους στύβουμε απαλά. Πολτοποιούμε στο multi και προσθέτουμε στον ταραμά.
Τις πιπεριές τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε. Όλα μαζί τ’ ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα μας τα υλικά και να έχουμε ένα απαλό, κόκκινο κρεμώδες μείγμα, δηλαδή μια νόστιμη ταραμοσαλάτα.
Βάλτε τη σε ένα μπολ και στολίστε με πιπεριές και φύλλα δυόσμου.
Μπορείτε να κόψετε τριγωνάκια ζύμης και να τα ψήσετε στο φούρνο στη λαδόκολλα για να συνοδεύσουν την κόκκινη ταραμοσαλάτα σας.
Απολαύστε το ορεκτικό σας με ένα ποτήρι κρασί.
Leave a Reply