Συνταγή για κρύα σούπα πεπόνι

To πεπόνι είναι φρούτο εποχής, πεντανόστιμο και δροσερό και σήμερα θα φτιάξεις μία κρύα σούπα που θα τους αφήσει όλους άφωνους.

Συστατικά

  • 4 μεγάλα αγγούρια
  • 1 μικρό γινωμένο πεπόνι
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 κουτ. της σούπας μέλι
  • 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • 6 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ξεφλουδίζεις τα αγγούρια, κόψε στη μέση και κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρείς τα σποράκια.
  • Κόβεις και το πεπόνι, αφαιρείς τα σποράκια και βάλε σε ένα μπλέντερ μαζί με το αγγούρι και χτυπάς να πάρεις έναν ομοιόμορφο ζωμό.
  • Γυρίζεις τον ζωμό σε ένα μπολ και προσθέτεις το γιαούρτι, το μέλι, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
  • Βυθίζεις τα μισά κλωναράκια μέσα στη σούπα σου και αφήνεις σκεπασμένη στην άκρη να πάρει τις μυρωδιές του δυόσμου για 15-20 λεπτά.
  • Βγάζεις τα κλωναράκια, μοίρασε σε 4-6 πιάτα και σέρβιρε με τον υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο.
ΠΗΓΗ: tlife.gr