ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Σύλια Ζέττα: “Να φροντίζεις στη ζωή σου να αποταμιεύεις στιγμές!!”

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται την 31η Οκτωβρίου κάθε χρόνου, σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο κι ενώ αναρωτιόμουν πόσες Παγκόσμιες Ημέρες υπάρχουν και πως στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε τι είναι αυτά που σκέφτομαι μια ανάρτηση στο facebook με έκανε να σκεφτώ τη σημερινή ημέρα διαφορετικά.

Η φιλόλογος κ. Σύλια Ζέττα με μια όμορφη ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο facebook με έκανε σήμερα να χαμογελάσω και να σκεφτώ πως αποταμιεύοντας στιγμές, αποταμιεύεις και ελπίδα. Για αυτό θέλησα να το μοιραστώ με τους αναγνώστες του Myselvi.gr.

Ποιος ξέρει; Ίσως καταφέρει να χαμογελάσει και κάποιος άλλος μαζί μου!!

“Το ημερολόγιο σήμερα γράφει 31 Οκτωβρίου και ενώ τα γεγονότα είναι καταιγιστικά…Εγώ θυμήθηκα από το πρωί πως είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Αποταμίευσης και ανακάλεσα τις εκθέσεις στο δημοτικό…τη βράβευση…τον κουμπαρά του Ταχ. Ταμιευτηρίου….και την περηφάνεια των γονιών μου που κάθε χρόνο μας μιλούσαν για την αποταμίευση και ιδιαίτερα η μαμά μας βοηθούσε για να γράψουμε καλά στην έκθεση…σιγομουρμουρίζοντας “φασούλι..το φασούλι, γεμίζει το σακούλι..”

Τόσες αναμνήσεις αρχίσαν και πάλι να χορεύουν γύρω μου…!!! Ίσως γιατί απομακρύνομαι πια αρκετά από παιδικά χρόνια…ή μάλλον γιατί έφυγαν από κοντά μου αυτοί που κρατούσαν…τα κλειδιά του παλατιού της παιδικής ηλικίας…! Δεν ξέρω μπορεί και τα δυο..και τόσα άλλα…

Η αλήθεια είναι πάντως πως καθώς ξεκίνησα να μιλώ στον γιο μου γι΄αυτό…σκέφτηκα ότι φέτος περισσότερο από άλλες χρονιές το μήνυμα της αποταμίευσης είναι να φροντίζεις στη ζωή σου να αποταμιεύεις ΣΤΙΓΜΕΣ!!!!…

Να αποταμιεύεις αγκαλιές…φιλιά…αγάπες…καλοσύνες…βόλτες…εικόνες… ΧΑΡΕΣ!!!!… και ανεμελιές….και λόγους…λιρα εκατό!!!! Γιατί έρχεται καιρός που θα τα στερηθείς…και θα σου χρειαστούν οι “αποταμιεύσεις” για να στηρίξεις την ψυχή σου!!!

Και αυτό τελικά δεν είναι το νόημα της αποταμίευσης…;;;; “Να φυλάς για την ώρα της ανάγκης” που έλεγε και η γιαγιά του καθενός από μας….Ας σκεφτούμε λοιπόν τι αποταμιεύουμε…. τι αποταμιεύσαμε και ας αισθανθούμε ευγνωμοσύνη αν βρούμε τον κουμπαρά γεμάτο…για να πάρουμε δύναμη…τώρα που και πάλι το έχουμε ανάγκη !!!! Και ας γίνουμε και εμείς “κουμπαράδες” για όσους έχουμε γύρω μας…

Πιστεύω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στην αποταμίευση της καλής στιγμής και γι’ αυτό οι φίλοι μου ξέρουν και καταλαβαίνουν κρυφογελώντας βέβαια την αγάπη και την εμμονή μου για την “αποταμίευση” της στιγμής …στην ψυχή και στο κλικ της φωτογραφικής μου κάμερας….!!!

Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να τιμήσω την παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης βλέποντας φωτογραφίες με ανθρώπινες συνάξεις και..αγκαλιές…και έτσι να ξορκίσω τη θλίψη και τον φόβο…για όσα ζούμε και όσα έρχονται…”

Σύλια Ζέττα

 

 

Η  Βασιλική (Σύλια) Ζέττα είναι εκπαιδευτικός Β’/βάθμιας εκπαίδευσης, απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας Α.Π.Θ.  με ειδίκευση κλασικών σπουδών, κάτοχος  Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Παιδαγωγική Ισότητας των Φύλων των τμημάτων Ψυχολογίας & Παιδαγωγικής- Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ. Είναι πιστοποιημένη επιμορφώτρια Β΄επιπέδου στη διδακτική αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική πράξη.  Είναι διευθύντρια στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών. Έχει συμμετοχή στο έργο Επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου των εκπαιδευτικών για τη διδακτική αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική πράξη ως επιμορφώτρια. Συμμετείχε στη συγγραφή τριών (3) βιβλίων για τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Λύκειο, από τις εκδόσεις Χατζηθωμά . Από το 2007 εκλέγεται στο Δ.Σ του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών. Εκλέχθηκε στη θέση της Προέδρου, για τη διετία 2011-2013, και 2013-2015. Είναι περήφανη μητέρα τριών αγοριών. Ζει μόνιμα στη Σέρρες.

To Top