ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Στολίστε……την ψυχή σας!!

diakosmitiki-kokkini-kar-ia-velou-ou-sto-chionismeno-kla-o-elatou-valentinos-65827436

Γράφει η Χρύσα Παπανικολάου / never stop dreaming

Και ναι, ήρθε ο Δεκέμβρης και ξάφνου βλέπεις σε κάθε γειτονιά να ξεπετάγονται χιλιάδες αναμμένα λαμπάκια, που για λίγες μέρες θα δώσουν την χαρούμενη αίσθηση στην μουνταμάρα και τα σκοτεινά δρομάκια. Και το έκαναν με τέτοιο τρόπο που λες και ήρθαν να κρύψουν όλα αυτά που βασανίζουν και τρώνε το μέσα του κάθε ανθρώπου.

Ήρθαν να δώσουν μια άλλη διάσταση στο γκρίζο…να δώσουν λάμψη στα παγωμένα κορμιά που τριγυρνάνε στους δρόμους. Νιώθεις λες και ήρθαν τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, που παίζουν στα μεγάφωνα της κάθε πόλης να σκεπάσουν την ανησυχία και το φόβο του αύριο και ότι οι στολισμένες βιτρίνες θα δώσουν ζέστη και γαλήνη στις μόνες ψυχές.

Βλέπεις τις πλατείες στολισμένες, με τα δέντρα, τις μπάλες και τα φωτάκια τους και ξεχνάμε πως την πραγματική ζεστασιά ενός ρούχου την χρειάζεται κάποιος άνθρωπος. Κάποιος, που θα πάει σε κάποια γειτονιά να πάρει μία τσάντα με φαγητό ή ρούχα από εκείνους τους άψυχους γάντζους που έχουν μπει στους τοίχους.

Σκέφτομαι πόσο διαφορετικό μοιάζει το σπίτι στολισμένο με τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα φωτάκια…με τις καταπράσινες γιρλάντες μπλεγμένες με λαμπάκια που αναβοσβήνουν… Μυρίζω τ’ αρώματα από τα γλυκά, αρώματα ανακατεμένα από βανίλια, κανέλα, γαρύφαλλο…μεθυστικά αρώματα που σου ξυπνούν συναισθήματα και αναμνήσεις άλλων χρόνων…

Και αφού στολίσουμε το σπίτι και ντυθεί γιορτινά, θέλω να μου υποσχεθείς κάτι…Θέλω μετά να στολίσεις το μέσα σου, με μια καλή κουβέντα, πρώτα στον εαυτό σου για να πάρεις δύναμη να συνεχίζεις…ύστερα μια καλή κουβέντα στον διπλανό σου, για να μοιραστείς αυτή την δύναμη που έχεις…και στη συνέχεια να κάνει το ίδιο ο διπλανός σου και πάει λέγοντας….κι ο καθένας από εμάς να το κάνει στολίδι και το κάθε χαμόγελο να είναι πιο λαμπερό από κάθε φωτάκι.

Ένα μικρό λαμπάκι αναμμένο με ελπίδες, ανθρωπιά και έπειτα δίχως φόβο να μοιράσουμε γλυκά! Κι αυτό όχι μόνο για σήμερα, για αύριο επειδή είναι γιορτές…αλλά κάθε μέρα, κάθε αύριο! Πιστεύω πως αυτό είναι το ωραιότερο στόλισμα που μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς! Αυτό το μέσα μας, αυτό που όλα από εκεί ξεκινούν και όλα εκεί καταλήγουν.

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top