ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πράξεις……οι λέξεις!!

the-book

Γράφει η Χρύσα Παπανικολάου / never stop dreaming

Σίγουρα όλοι μας έχουμε γνωρίσει ανθρώπους που πετάνε τις λέξεις σαν να είναι αέρας και δεν έχουν καμία αξία, που στέλνουν μηνύματα που είναι στολισμένα με χαριτωμένα λόγια, όμορφες φράσεις και πολλά, μα πολλά απ’ αυτά τα “γλυκά” εικονίδια. Ναι, ναι….αυτοί οι γνωστοί “μπλα-μπλα”.

Ξεχνάνε όμως, πως όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι… Ότι οι πράξεις ολοκληρώνουν αυτό το όμορφο ποίημα κι όχι οι δήθεν υποσχέσεις που τις παίρνει ο άνεμος. Αν πεις κάτι, να είσαι έτοιμος να το αποδείξεις. Μη παραπονεθείς για όσα σου ζητηθούν από τη στιγμή που εσύ έδωσες το δικαίωμα.

Πριν πεις κάτι σκέψου αν αντέχεις να το πραγματοποιήσεις. Γιατί θα σου ζητηθούν αποδείξεις και δε θα πειστούν με τίποτα λιγότερο. Σκέψου λοιπόν πριν μιλήσεις…σκέψου αν εννοείς όσα πας να ξεστομίσεις, γιατί ξεκινάς ένα παιχνίδι με το μυαλό του άλλου και θα σου ζητηθεί να γίνεις υπεύθυνος των όσων είπες. Αυτό σημαίνει πράξεις φίλε μου!

Μην το έχεις στο μυαλό σου σαν “πρέπει”, όταν εννοείς αυτά που λες έρχονται οι αποδείξεις μόνες τους και αβίαστα. Κι αν δεν το έχεις σκεφτεί ή δεν το εννοείς μην το ανοίγεις το ρημάδι το στόμα σου….

Μη γίνεσαι σαν την υπόλοιπη “μάζα” που καταστρέφουν την αξία και την σημασία των λέξεων, σαν να μοιράζεις “καλημέρες”. Η σιωπή πάντα είναι καλύτερη από ανούσια ψέματα. Είναι δικαίωμα σου να μη θέλεις, να μην αντέχεις, να μη νιώθεις. Να μη λες και να μην υπόσχεσαι αν δε μπορείς να το πραγματοποιήσεις ή δε μπορείς να το δείξεις.

Πριν πεις λόγια που θα σε δεσμεύσουν, μέτρα μέσα σου τις αντοχές σου. Ό,τι έχεις να πεις, απλά κάντο πράξη. Οι πράξεις βροντοφωνάζουν όσα παλεύεις να εξηγήσεις με λέξεις. Δύσπιστα τα λόγια, στο είπα ξανά…φρόντισε να είσαι δυνατός άνθρωπε να τ’ αποδείξεις!

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top