ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Μελομακάρονα με άρωμα μανταρινιού δια χειρός Νίκης Μερκούρη

niki

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν την πρωτότυπη συνταγή μελομακάρονων και πλημμυρίστε την κουζίνα σας με άρωμα μανταρινιού.

Υλικά

  • 1 και 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο φυτικό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανελογαρύφαλλα αλεσμένα
  • 3/4 φλιτζανιού χυμό μανταρίνι
  • ξύσμα μανταρινιού
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • καρύδια αλεσμένα για το πασπάλισμα

15328352_1272551922801777_962585861_n

Σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια μέλι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι χυμό μανταρινιού
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλούδα μανταρινιού

15368772_1272552286135074_573176760_o

Εκτέλεση

1. Χτυπήστε στο μίξερ το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ.
2. Συνεχίστε με το ξύσμα, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό μανταρινιού και το baking powder διαλυμένο στο κονιάκ, το σιμιγδάλι ανακατεμένο με το αλεύρι και τα κανελογαρύφαλλα σκόνη.
3. Ζυμώστε ζύμη αφράτη.
4. Πλάστε τα μελομακάρονα σε ό,τι σχήμα θέλετε, τοποθετήστε τα σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και ψήστε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
5. Βράστε όλα τα υλικά για το σιρόπι 20 λεπτά.
6. Αφαιρέστε την λαδόκολλα από τα μελομακάρονα και αρχίστε, όπως είναι μέσα στο ταψί να τα περιχύνετε με το σιρόπι.
7. Ραντίστε με αλεσμένα καρύδια.

15419259_1272552569468379_1197912275_o

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top