Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Την πραλίνα την αγαπούν όλοι και είναι σημαντική για πολλά από τα γλυκά που ετοιμάζουμε στο σπίτι. Αυτή η απόλαυση που έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε έτοιμη, μπορεί να γίνει στο σπίτι πανεύκολα, με ποιοτικά υλικά που επιλέγουμε εμείς!
Υλικά συνταγής:
- 1 1/2 κούπα ανάλατα φουντούκια
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 3 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 5 – 6 κουταλιές σούπας βραστό νερό
Εκτέλεση
Αν τα φουντούκια έχουν φλούδια, τα τρίβετε για να φύγουν. Τα ζεσταίνετε ελαφρά στο φούρνο και τα βάζετε στο μπλέντερ και τα χτυπάτε να γίνουν σαν αλοιφή.
Κόβετε την σοκολάτα κομματάκια και την βάζετε σε κατσαρολάκι μαζί με το γάλα και το λάδι.
Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας να λιώσει η σοκολάτα και να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε το μείγμα της σοκολάτας μαζί με το αλάτι, στο μπλέντερ που έχετε τα φουντούκια και τα χτυπάτε όλα μαζί.
Προσθέτετε το μισό βραστό νερό και ξαναχτυπάτε. Αν το μείγμα είναι πιο πηχτό απ’ ότι σας αρέσει προσθέτετε ακόμη λίγο νερό και ξαναχτυπάτε.
Μοιράζετε την πραλίνα σε αποστειρωμένα βάζα. Την αφήνετε να κρυώσει και μετά κλείνετε τα βάζα με το καπάκι τους.