ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Πως να βρείτε χρόνο για τους φίλους σας όταν εργάζεστε πολύ

filoi_myselvi.gr

Όταν έχεις μια απαιτητική δουλειά είναι δύσκολο να βρεις ελεύθερο χρόνο για να μπορέσεις να συναντήσεις κάποιους φίλους. Πόσο μάλλον όταν μαζί με τη δουλειά συνδυάζεις οικογένεια, σύζυγο και παιδιά. Για να παραμείνεις κοινωνικοποιημένη και να διατηρήσεις τις επαφές σου και κυρίως τους φίλους σου, που ίσως νιώθουν ότι τους παραμελείς, απλά πρέπει να κάνεις το σωστό προγραμματισμό.

Συγκεντρώσαμε κάποιες προτάσεις από φίλες και εργαζόμενες γυναίκες οι οποίες μας εξήγησαν πως προσπαθούν να οργανώσουν το χρόνο τους για να μην χάνουν την επαφή με τους φίλους τους.

  1. Κανονίστε μια έξοδο ή μια εκδρομή στην οποία θα έχετε προπληρώσει το εισιτήριο. Είναι πιο δύσκολο να το ακυρώσεις, καθώς θα έχεις επενδύσει ήδη κάποια χρήματα σε αυτή την έξοδο.
  2. Κανονίστε να βρίσκεστε στο γυμναστήριο. Αφού έτσι και αλλιώς θα παρακολουθήσετε το πρόγραμμα γυμναστικής για το οποίο έχετε πληρώσει γιατί να μην πηγαίνετε μαζί με φίλους. Έτσι και παρέα θα έχετε και τους φίλους σας θα βλέπετε.
  3. Κανονίστε να κάνετε μαζί το μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά και να πιείτε έναν καφέ ή να φάτε κάτι μαζί. Έτσι και θα προλάβετε να τα πείτε και από το πρόγραμμα σας δεν θα παρεκκλίνετε αφού έτσι και αλλιώς θα κάνατε break στη δουλειά.
  4. Επίσης μπορείτε να κανονίσετε να πάρετε μαζί με τους φίλους σας το πρωινό σας. Αφού θα έχετε τακτοποιήσει τα παιδιά για το σχολείο, βρεθείτε με τους φίλους πριν τη δουλειά, πιείτε ένα καφέ και μοιραστείτε τα νέα σας.
  5. Πάρτε το ημερολόγιο σας και κλείστε ραντεβού με τον/την φίλο/η σας. Ναι, σαν να είναι επαγγελματικό ραντεβού. Βάλτε τη συνάντηση αυτή μέσα στο καθημερινό σας πρόγραμμα σαν να είναι υποχρεωτική. Μην το αφήνετε στον αέρα του στυλ  “να τα πούμε κάποια στιγμή”, “να πιούμε έναν καφέ”, “να το κανονίσουμε”.
  6. Μετά τη δουλειά μην πάτε απευθείας στο σπίτι. Θα σας είναι πιο δύσκολο να ετοιμαστείτε και να ξαναβγείτε καθώς θα χαλαρώσετε στον άνετο, ζεστό καναπέ σας.
  7. Συνδυάστε δουλειά και διασκέδαση. Εάν έχετε να παρευρεθείτε σε κάποια κοινωνική εκδήλωση ή σε κάποια events του γραφείου προσκαλέστε ένα φίλο ή μία φίλη να σας συνοδεύσει. Αρκεί βέβαια να μην σας φέρει σε δύσκολη θέση και να νιώθει άνετα σε δημόσιους χώρους, όταν εσείς θα μιλάτε για τα επαγγελματικά.
  8. Κάντε μια ομάδα στο facebook όπου θα συνομιλείτε όλη η παρέα και έτσι θα σας είναι και πιο εύκολο να κανονίσετε και μια ομαδική έξοδο.

Εάν οργανώσετε λίγο καλύτερα το χρόνο σας, θα βρείτε ευκαιρία και τους φίλους σας να συναντήσετε και φυσικά να μην παραμελήσετε ούτε τη δουλειά ούτε και την οικογένεια σας.

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top