ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Πατάτες γιαχνί με δενδρολίβανο

dsc_0362-1

Μετά την κρεατοφαγία των ημερών ας κάνουμε λίγη αποτοξίνωση.

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα.
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 1 φλυτζ. τσαγ. ελαιόλαδο.
  • 2 κόκκους μπαχάρι.
  • 2-3 μικρά κλαδάκια δενδρολίβανο.
  • 1 κουτ. σούπ. πελτέ ντομάτας.
  • αλάτι και πιπέρι.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα ροδίζετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τις πατάτες και τον πελτέ ντομάτας που έχετε διαλύσει σε δύο φλιτζάνια νερό.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Τέλος, ρίχνετε το μπαχάρι, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για 15 ακόμα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του.

ΠΗΓΗ: i-diadromi.gr
Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top