ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Ο μικρομάγειρας μας επιστρέφει με brownies

Γράφει ο Γιώργος Ζιαντάρης / Κουζινο-καλλιτεχνήματα

Μετά από μια μικρή απουσία λόγω ενός ατυχήματος, επιστρέφω αυτή τη φορά με ένα ξεχωριστό brownies, συνταγή του αγαπημένου μου Άκη.

Για τα brownies

  • 180 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
  • 40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

  • 50 γρ. λευκή κουβερτούρα, λιωμένη
  • κακάο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφού λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά.
Μετά ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας και ρίχνουμε και τη βανίλια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα) ενσωματώνοντας καλά στο μείγμα με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
Τέλος, προσθέτουμε επιπλέον 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη και τα ανακατεύουμε για πολύ λίγο στο μείγμα. Καλό θα ήταν το μείγμα να είναι κρύο για να μην λιώσει η σοκολάτα.
Σε ένα ταψί 20×30 εκ. (ή 26 εκ. διάμετρο σε στρογγυλή φόρμα) βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο την λαδόκολλα.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και απλώνουμε λιωμένη λευκή σοκολάτα. Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε να το απολαύσουμε είτε ζεστό είτε κρύο ανάλογα τις ορέξεις μας…Μη διστάσετε να το συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτού!

Πηγή: akispetretzikis
To Top