ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ο καλύτερος μου φίλος…… είναι γένος αρσενικού

14305184_10209728285019715_4955792435569331222_o

Γράφει η Ιωάννα Καρολίδου / book lover

Πιστεύετε στη φιλία ανάμεσα σ’ έναν άντρα και μια γυναίκα; Εγώ προσωπικά τη ζω εδώ και 18 χρόνια. Και θα συνεχίσω να τη ζω για πολλά ακόμα. Ποτέ μη μπείτε στη διαδικασία να ακούσετε αυτούς που λένε ότι “δεν υπάρχει φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας”. Τις περισσότερες φορές το λένε αυτό, γιατί πολύ απλά δεν το έχουν βιώσει και δεν μπορούν να σας καταλάβουν.

Δε θα σας πω πολλά για να μη σας κουράσω και πιστέψτε με δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Θα αναφέρω μερικές στιγμές μας μόνο και ίσως έτσι καταλάβετε γιατί αυτή η σχέση αντέχει τόσο πολύ. Αλλά και πάλι είναι σχετικό. Πρώτα όμως θα ξεκινήσω με τη γνωριμία μας.

Το 1999 δούλευα σε μια υπηρεσία και ήταν ένας από τους συναλλασσόμενους. Μια συνάδελφος που μας είδε μαζί έβγαλε το συμπέρασμα ότι ήμαστε αδέρφια. Εντάξει γέλασα πολύ. Αναρωτιόμουν που έβλεπε την ομοιότητα αυτή, που χαρακτηρίζει ότι είσαι αδερφός/φη με κάποιον.

Αυτό ήταν. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι και σήμερα είμαστε τα καλύτερα φιλαράκια. Έχουμε ζήσει πολλές στιγμές. Ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες. Η ζωή άλλωστε μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Είμαστε από αυτά τα φιλαράκια που τα λένε όλα μεταξύ τους χωρίς φόβο μήπως παρεξηγηθεί ο ένας από τον άλλο. Δε θα ξεχάσω την αντίδραση του, όταν του είπα για μία σχέση που έκανα. Τα “σκληρά” λόγια που μου είπε ακόμα ηχούν στα αυτιά μου.

Έστω και αργά κατάλαβα γιατί μου μίλησε με αυτό τον τρόπο, που εννοείται είχε απολύτως δίκιο. Αλλά είπαμε. Οι καλοί φίλοι είναι αυτοί που θα σου μιλήσουν με τον τρόπο που ξέρουν και ίσως έτσι καταλάβεις το πόσο πραγματικά σε αγαπούν και θέλουν το καλό σου.

Έχει βρει τα “κουμπιά” μου. Έτσι δε συνηθίζουμε να λέμε για αυτόν που μας ξέρει από την καλή και την ανάποδη; Δε θα ξεχάσω πως μια μέρα ήμουν τόσο σε κακή ψυχολογία και να επιμένει να βγούμε, γιατί πολύ απλά ήξερε ότι στο δευτερόλεπτο θα μου αλλάξει τη διάθεση.

Πραγματικά αυτά που έχω να πω γι’αυτόν τον άνθρωπο είναι τόσα πολλά που είμαι ικανή να γράφω για μέρες. Και εγώ σας υποσχέθηκα να μη σας κουράσω και αν το έκανα ζητώ συγνώμη.

Ο σκοπός του κειμένου αυτού είναι ότι στον κολλητό μου οφείλω πάρα πολλά και απλά είναι ένας τρόπος να του πω και δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ που υπάρχει στη ζωή μου.

KOINONIA-MARKOULIDAKH-YPARXEI-FILIA-METAXY-ANTRA-KAI-GYNAIKAS

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top