Tales

Ο Άγγελος Αναστασιάδης από τη “Συμμαχία Σερραίων” στο Myselvi.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΕΛΒΙΡΑ ΤΑΛΙΟΥΡΙΔΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

Αυτές οι δημοτικές εκλογές διακρίνονται από τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον πολλών νέων ανθρώπων που σηκώθηκαν από τον καναπέ και αποφάσισαν να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Άνθρωποι νέοι, με αγάπη για τον τόπο τους, όρεξη και μεράκι για δουλειά.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης με καταγωγή από τις Σέρρες είναι ένας από αυτούς ο οποίος πολιτεύεται στο τοπικό συμβούλιο των Σερρών, με τη “Συμμαχία Σερραίων” και τον Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Κάναμε μια υπέροχη βόλτα  στο κεντρικό πάρκο των Σερρών και μοιράστηκε μαζί μας τα όνειρα και τις σκέψεις για τον τόπο του.

“Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Σέρρες. Οι γονείς μου είναι ο Μωυσής Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος και Διαχειριστής στην Εταιρεία Αφοι Μ.Αναστασιάδη Α.Ε. και η Κωνσταντίνα Γαλάνη, συνταξιούχος τραπεζικός, πρώην διευθύντρια της Αγροτικής Τράπεζας Ν. Ζίχνης και έχω μια αδερφή την Ευγενία Αναστασιάδου η οποία είναι γιατρός. Όπως καταλαβαίνεις με την πολιτική είναι η πρώτη φορά που μπήκα στη διαδικασία να ασχοληθώ”, μου εξηγεί καθώς περπατάμε.

Ο Άγγελος τελείωσε το 1 ΤΕΕ Σερρών  και τώρα είναι τελειόφοιτος του ΤΕΙ Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Σερρών. Υπηρετεί στον Πυροσβεστικό Αερολιμένα Σαντορίνης και παλαιότερα υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ροδολίβους. Πριν καταταγεί στο πυροσβεστικό σώμα υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις στη Δ’ μοίρα καταδρομών.

“Πώς και αποφάσισες να ασχοληθείς με την τοπική αυτοδιοίκηση”, τον ρωτάω.

“Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα δεν είχα μπει ποτέ στη διαδικασία να ασχοληθώ με τα κοινά, ούτε η οικογένεια μου είχε τέτοιες καταβολές. Σε μια συζήτηση όμως που είχα με τον Αλέξανδρο Χρυσάφη είδα κάπως διαφορετικά το μέλλον, το δικό μου και των συνομήλικων μου. Κατάλαβα πως εαν εμείς δεν αναλάβουμε δράση δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε για όλα. Πρέπει εμείς να αγωνιστούμε για τα θέλω μας και αυτά που μας αξίζουν.”, λέει ο Άγγελος.

Είναι εκπαιδευτής Kick boxing και έχει περάσει από διάφορα σχολεία εκπαίδευσης όπως πυρασφάλειας αεροδρομίων και φύλαξης υψηλών προσώπων (vip protection). Γνωρίζει αγγλικά, ρωσικά και βουλγάρικα.

“Εάν εκλεγείς με ποιο τομέα θα ήθελες να ασχοληθείς;”, τον ρωτάω όλο περιέργεια.

“Αγαπώ τις πολεμικές τέχνες και τον αθλητισμό. Στο πρόγραμμα της “Συμμαχίας Σερραίων” υπάρχει μια σειρά δράσεων και έργων που αφορούν τον αθλητισμό και τη νεολαία. Σε αυτό το κομμάτι θα ήθελα να αξιοποιηθώ εάν με τιμήσουν οι Σερραίοι με την ψήφο τους και μου δώσουν την ευκαιρία να αποδείξω τι μπορώ να κάνω για τον τόπο μου.”, απαντάει και μου δείχνει φωτογραφίες από διάφορους αγώνες και δραστηριότητες στο κομμάτι αυτό.

Ο Άγγελος μιλάει με σιγουριά και διακρίνω ότι πραγματικά έχει θέληση και αγάπη για αυτό που κάνει. Ίσως είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά είμαι όμως σίγουρη ότι θα τα καταφέρει εξίσου καλά!

Εμείς στο Myselvi.gr να του ευχηθούμε καλή επιτυχία ως υποψήφιος Τοπικό Σύμβουλο στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και με την εκλογή του να πραγματοποιήσει όλα όσα ονειρεύεται για τον τόπο μας.

 

To Top