Ντόνατ κανέλα – πορτοκάλι, στο φούρνο

pumkin_donuts

Αφράτα, μυρωδάτα και τόσο ελκυστικά ντόνατ φούρνου!!! Σε λιγότερο από 30 λεπτά, χωρίς μίξερ,  μπορείτε να ετοιμάσετε αυτά τα υπέροχα ντόνατ κανέλας. Μπορείτε να τα φάτε χωρίς τύψεις διότι δεν περιέχουν λιπαρά, ούτε είναι τηγανητά.

Δώστε τα στα παιδιά σας ως ένα υγιεινό σνακ και καταναλώστε τα και εσείς όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά:

– 150 γρ αλεύρι (κίτρινο για ζυμωτό ψωμί)
– 100 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
– 50- 70 γρ ζάχαρη καρύδας
– 12 γρ  – 1 γεμάτη κ.σ κανέλα
– 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
– μια τσιμπιά τριμμένο μπαχάρι
– μια τσιμπιά τριμμένο μοσχοκάρυδο
– 120 γρ λάδι καρύδας λιωμένο
– 130 γρ χυμό από πορτοκάλι
– 2 κ.γ baking powder
– ξύσμα από ένα πορτοκάλι
– μια τσιμπιά αλάτι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180

2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι

3. Αν έχουμε φόρμα για ντόνατ την χρησιμοποιούμε. Εναλλακτικά, είτε κάνουμε την παρακάτω κατασκευή, είτε χρησιμοποιούμε καραμελόχαρτα και φόρμα για μάφιν.

4. Ψήνουμε τα ντόνατ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 12-14 λεπτά. Τα μάφιν θέλουν 3-4 λεπτά περισσότερο

Tips:
-Αν δε σας αρέσει το πορτοκάλι μην προσθέσετε το ξύσμα.

ΠΗΓΗ: eisaigynaika.gr