ΟΜΟΡΦΙΑ

Μυστικά για δίαιτα από όλο τον κόσμο

diet

Τα βασικά είναι γνωστά. Πώς αδυνατίζει κανείς; Λέει «όχι» στη ζάχαρη, το ψωμί, τα αναψυκτικά. Και αυτά μόνο για αρχή. Υπάρχουν όμως και κάποια μυστικά από όλο τον κόσμο. Συνήθειες λαών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τρικ για δίαιτα και μάλιστα χωρίς… επώδυνες θυσίες.

Βραζιλία:  Το ρύζι και τα φασόλια είναι σχεδόν καθημερινά στο τραπέζι τους. Ξέρουν ότι τα φασόλια έχουν λίγες θερμίδες και λίπος, αλλά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Ο συνδυασμός τους με το ρύζι τα μετατρέπει σε πλήρη πρωτεΐνη. Αυτό το συνοδευτικό με το τυπικό δυτικό φαγητό μειώνει κατά 14% τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Ινδία: Τα μπαχαρικά είναι το μυστικό. Ειδικά ο κουρκουμάς, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, αυξάνει την καύση του λίπους. Επίσης κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού. Τα καλά δεν σταματούν εκεί, αφού η πλούσια γεύση του το κάνει μία καλή, χαμηλά θερμιδική, εναλλακτική λύση για λάδι, βούτυρο ή αλάτι.

Γαλλία: Οι Γαλλίδες είναι διάσημες για τις λογικές μερίδες που βάζουν στα πιάτα. Αλλά συνήθως ξεχνάμε ότι υπάρχουν κάτι στο οποίο δεν βάζουν όρια. Τη χρήση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, που έχουν περίοπτη θέση στην κουζίνα τους και δεν δέχονται την αρνητική απάντηση των παιδιών τους για την κατανάλωσή τους.

Ταϊλάνδη: Οι καυτερές πιπεριές πετάγονται από… παντού στα πιάτα τους. Ακόμη και η πιο αθώα σαλάτα μπορεί να κρύβει μία από αυτές βάζοντας… φωτιά στον ουρανίσκο. Αν κάποιοι δεν το αντέχουν, μπορούν να δοκιμάσουν τις πιπεριές με πιο «απαλή» γεύση. Εξαιτίας του καψίματος από την πιπεριά τρώνε πιο αργά και έτσι αντιλαμβάνονται πότε έχουν χορτάσει και δεν το παρακάνουν. Επίσης, το πικάντικο φαγητό απαιτεί και πολύ νερό, οπότε σχεδόν ποτέ δεν αδειάζουν το πιάτο τους.

Ιαπωνία: Έχουν πολλές καλές συνήθειες στη διατροφή. Όποιος δεν αντέχει όμως την ακατάπαυστη κατανάλωση ψαριών ή τα λίτρα πράσινου τσαγιού που πίνουν οι Ιάπωνες, υπάρχει μία πολύ καλή συμβουλή, που όλοι μπορούν να εφαρμόσουν. Στο τραπέζι τους, βάζουν πάντα κάθε φαγητό σε ξεχωριστό πιάτο, ακόμη και το ρύζι ή άλλα συνοδευτικά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση λιγότερου φαγητού.

Βιρμανία: Σε πολλές ασιατικές χώρες, το κρέας είναι ένα μικρό μέρος του γεύματος. Για παράδειγμα, στο πιάτο τους έχουν λαχανικά και λίγο χοιρινό στην κορυφή, ως συνοδευτικό. Συνήθως οι λόγοι είναι οικονομικοί. Το διαιτολόγιο αυτού του τύπου οδηγεί σε λιγότερο λίπος, χοληστερίνη αλλά και λήψη θερμίδων.

Συνήθειες που αξίζει να κλέψει κανείς!

Πηγή: Huffington Post

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top