ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Κέικ σοκολάτας για του Αγίου Βαλεντίνου

glikomyselvi.gr
Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα
Να και ένα κέικ για του Αγίου Βαλεντίνου. Χωρίς γάλα, χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο.
 
ΥΛΙΚΑ
Ι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
1 φλυτζάνι τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
5 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 φλυτζάνι νερό
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα ταψί τετράγωνο 8 ιντσών ή στρόγγυλο κέικ 9-ιντσών. Ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά μαζί και κάνετε 3 λακκούβες – 2 μικρές και 1 μεγάλη – στα στερεά υλικά.
Ρίχνετε το ξύδι σε μία από τις μικρές λακουβίτσες, την βανίλια στην δεύτερη, και το φυτικό έλαιο στην 3η, την μεγαλύτερη.
Ρίξτε νερό πάνω από όλα, και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει λείο. Ψήνετε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 35 λεπτά, μέχρις ότου μια οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή. Αφήνετε να κρυώσει το κέικ.

(TIPS αφού ψηθεί το κέικ μπορείτε να το διακοσμήσετε με λιωμένη σοκολάτα, κουβερτούρα και φράουλες )
Η απόλυτη απόλαυση να το σερβίρετε με παγωτό.

Η σοκολάτα αρέσει σε όλους και προκαλεί ευφορία. Τι πιο ερωτικό δώρο για τον καλό σας λοιπόν! Για τις πιο τολμηρές μπορείτε να κόψετε το κέικ σε σχήμα καρδιάς ή να χρησιμοποιήσετε κατευθείαν φόρμα σε σχήμα καρδιάς. Μια συνταγή που θα εκτοξεύσει τη λίμπιντό σας σίγουρα.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top