ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Καρδιά ή μυαλό τελικά;

Γράφει η Χρύσα Παπανικολάου / never stop dreaming

Μπορεί η καρδιά να ακολουθήσει το μυαλό ή το μυαλό την καρδιά; Το συναίσθημα τη λογική ή η λογική το συναίσθημα; Τι είναι το σωστό τελικά; Ποιος μπορεί να δώσει άραγε την απάντηση σ’ αυτό το αιώνιο ερώτημα;

Ποιος δεν βρέθηκε σ’ αυτή τη θέση να αναρωτηθεί εάν  θ’ ακολουθήσει το θέλω ή το πρέπει…το συναίσθημα ή την λογική;;;!!! Μια μάχη που δίνουμε όλοι μας καθημερινά. Για μικρές ή μεγάλες αποφάσεις. Μάχη με την “φωτιά” και τον “πάγο”.

Το πίστευες πως θα μπορούσε να γίνεται τέτοιος χαμός μέσα σου;! Να σου λέει άλλα η καρδιά κι άλλα το μυαλό;;;!!! Το καθένα να σου δίνει την δική του απάντηση που θεωρεί σωστή κι εσύ εκεί, στη μέση…να “ακούς” και να τρελαίνεσαι.

Να σου πω την αλήθεια ψυχούλα μου; Κανένας δε μπορεί να σου δώσει την απάντηση. Θα “ραγίσεις” την καρδιά για να ακολουθήσεις το μυαλό και το μυαλό θα παραμείνει κολλημένο εκεί….να το βασανίζουν οι σκέψεις τα βράδια.

Δύσκολο πράγμα τελικά να διαχειριστείς αυτά τα δύο και να βρεις ισορροπία μεταξύ τους. Καλά τα ψέματα μανάρι μου…αυτά τα δύο πάνε πακετάκι κι εσύ πρέπει να έχεις τα “κότσια” να τα ακούς. Κι άμα μου επιτρέπεις να πράξεις… χωρίς να τα διαχωρίσεις.

“Αν το μυαλό σου, πει ένα πράγμα και η καρδιά σου λέει ένα άλλο, πριν κάνεις οτιδήποτε, πρώτα αποφάσισε αν έχεις ένα καλύτερο μυαλό ή μια καλύτερη καρδιά…” Αϊνστάιν

Και ο πόλεμος καλά κρατεί…

To Top