ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Είναι τελικά το σεξ σαν το ποδήλατο;

podilatosex_myselvigr

Λένε πως το ποδήλατο είναι σαν το σεξ: δεν το ξεχνάς ποτέ. Σχετίζεται όμως η ερωτική πράξη με την ποδηλασία;

Έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2.500 ποδηλάτες και δημοσιεύτηκε στην Daily Mail απέδειξε ότι τα νέα ζευγάρια, από την στιγμή που έβαλαν το ποδήλατο στη ζωή τους, είδαν θεαματική αλλαγή στην σεξουαλική τους ζωή.

Ένα ποσοστό που φτάνει στο 89% αναφέρει, ότι η επιστροφή στο σπίτι από τη δουλειά με το ποδήλατο τους επιτρέπει να «σβήσουν τους διακόπτες», να χαλαρώσουν από την πίεση και να φτάσουν με καλύτερη διάθεση στους δικούς τους.

Το 66% προσθέτει ότι βελτιώθηκαν σε γενικές γραμμές οι προσωπικές τους σχέσεις, ενώ ένα 39% ισχυρίζεται ότι η άσκηση τους έκανε να αποδίδουν περισσότερο στην κρεβατοκάμαρα, αφού η άσκηση με το ποδήλατο αύξησε τις αντοχές τους!

Μειωμένη λίμπιντο στις γυναίκες
Προγενέστερη έρευνα που από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ υποστήριζε πως οι γυναίκες ποδηλάτισσες είναι πιθανό να έχουν μειωμένη ευχαρίστηση στο σεξ, ειδικά αν το τιμόνι του ποδηλάτου βρίσκεται σε χαμηλό ύψος σε σχέση με εκείνο της σέλας.

Όπως διαπιστώθηκε, όταν το βάρος πέφτει στο τιμόνι, η πίεση που ασκείται στα νεύρα της ευαίσθητης περιοχής δημιουργεί νευροπάθειες.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας δημοσιεύτηκαν στο «Journal Of Sexual Medicine» και στηρίχθηκαν στην ανάλυση της ρουτίνας 48 γυναικών που διένυαν περί τα 10 μίλια με το ποδήλατο κάθε εβδομάδα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν το τιμόνι του ποδηλάτου βρίσκεται πιο χαμηλά από τη σέλα, αυξάνεται επικίνδυνα η πίεση στο περινέο και μειώνεται η αίσθηση πρόσθιο κολπικό τοίχωμα καθώς και στην αριστερή πλευρά των χειλιών των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Όσον αφορά το ανδρικό φύλο, πολλές έρευνες έχουν συνδέσει τη χρόνια χρήση ποδηλάτου με την ανδρική στυτική δυσλειτουργία αλλά και με προβλήματα γονιμότητας.

Οι λύσεις

Οι ειδικοί προτείνουν τα εξής:
Να προτιμάμε ποδήλατα με πλατιά καθίσματα. Μάλιστα, στην αγορά διατίθενται και κάποια ειδικά σχεδιασμένα για να απορροφούν τους κραδασμούς.

Να μη ρυθμίζουμε πολύ ψηλά το κάθισμα, γιατί με αυτό τον τρόπο το περίνεο δέχεται περισσότερη πίεση. Καλό είναι να σιγουρευόμαστε ότι βρίσκεται στο σωστό ύψος, ώστε να μην τεντώνουμε πολύ τα πόδια μας για να κάνουμε πετάλι.

Κατά διαστήματα φροντίζουμε να αλλάζουμε θέση ενώ κάνουμε ποδήλατο.

Για επιπλέον προστασία επιλέγουμε ειδικό ρουχισμό (παντελόνι ενισχυμένο με υλικό που παρέχει προστασία σε μηρούς, λεκάνη, περίνεο, κόκκυγα κ.λπ).

ΠΗΓΗ: kataggeilte.blogspot.com

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top