ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ

Οικονομικός γάμος

wedding-budget-600x411

Θέλετε να κάνετε έναν οικονομικό γάμο; Μάθετε πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο γάμο σας χωρίς να αφήσετε τα έξοδα να σας αγχώσουν και να καταστρέψουν την καλύτερη μέρα της ζωής σας.

Υπολογίστε το budget του γάμου

Καταρχήν συμφωνήστε με τον σύντροφό σας πόσα χρήματα θέλετε να ξοδέψετε. Μπορεί να μην ακούγεται λογικό, όμως πολλά είναι τα ζευγάρια που δεν έχουν ίδιες απόψεις στο θέμα γάμος! Οπότε καλό είναι να υπάρξει μία συμφωνία εξ’ αρχής για το ποσό που θέλετε και μπορείτε να διαθέσετε.

Ζητήστε βοήθεια από τους γονείς σας

Συνήθως οι γονείς της νύφης αναλαμβάνουν τα περισσότερα έξοδα, χωρίς αυτό να αποκλείει ότι δεν θα συνεισφέρουν και οι γονείς του γαμπρού αν το θελήσουν. Κατά παράδοση, ο πατέρας της νύφης φροντίζει για τα γενικότερα έξοδα του γάμου, ενώ ο γαμπρός , είτε μαζί με τους γονείς του είτε μόνος του αναλαμβάνει τα έξοδα της δεξίωσης κατά το ήμισυ και τα έξοδα για το ταξίδι του μέλιτος. Τα τελευταία χρόνια, πολλά είναι τα ζευγάρια που αναλαμβάνουν εξολοκλήρου όλα τα έξοδα του γάμου τους με ίσως μια μικρή βοήθεια από τους γονείς.

Μειώστε τον αριθμό καλεσμένων

Κάθε φορά που προσθέτετε ένα όνομα στη λίστα με τους καλεσμένους, αυξάνεται ταυτόχρονα και το κόστος του γάμου. Δεν μιλάμε μόνο για τα έξοδα της δεξίωσης, αλλά και τα επιπλέον προσκλητήρια, μπομπονιέρες, διακόσμηση τραπεζιών κ.α.

Μην καλέσετε όλους όσους δεν έχετε μιλήσει 5 χρόνια. Μην νιώθετε υποχρεωμένοι ότι πρέπει να καλέσετε όλους τους συναδέλφους σας.

Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε συγγενείς πιο μακρινούς από πρώτα ξαδέρφια. Μην αισθάνεστε άσχημα γι’ αυτό. Απλά πείτε ότι ο γάμος θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Φροντίστε η λίστα σας να περιλαμβάνει μόνο τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί και ενεργοί στη ζωή σας.

vintage-stolismos-4

Χειροποίητες μπομπονιέρες

Οι χειροποίητες μπομπονιέρες είναι πάντα πιο εντυπωσιακές… Γι’αυτό μαζέψτε όλες τις φίλες σας, προμηθευτείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και πιάστε δουλειά! Μη ξεχάσετε να ετοιμάσετε διάφορα σνακ και να βάλετε καλή μουσική ώστε νιώθουν ότι έχουν πάει σε πάρτυ και όχι στη φάμπρικα!

Λίστα γάμου

Μπορείτε αν θέλετε να ανοίξετε ένα γαμήλιο λογαριασμό τράπεζας, που θα δώσει κατεύθυνση στους καλεσμένους σας για το δώρο που θα σας κάνουν, και θα σας βοηθήσει να συγκεντρώσετε ένα ποσό από τα έξοδα του γάμου σας.

Επιλέξτε μία μέρα εκτός Σαββάτου

Κάντε τον γάμο σας κάποιο απόγευμα Κυριακής, ή γιατί όχι, κάποια καθημερινή! Υπάρχει λιγότερη ζήτηση για αυτές τις μέρες, οπότε και θα σας κάνουν καλύτερες τιμές, ειδικά στους χώρους δεξιώσεων.

Επιλέξτε διαφορετική εποχή

Με την ίδια λογική που θα αλλάζατε ημέρα, μπορείτε να αλλάξετε και μήνα. Γιατί λοιπόν να κάνετε τον γάμο σας μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου όπως τα περισσότερα ζευγάρια; Το σίγουρο είναι ότι δε θα δυσκολευτείτε να κλείσετε την εκκλησία που σας αρέσει ή τον χώρο δεξίωσης που έχετε ονειρευτεί, σε λογικές τιμές.

Ανθοστολισμός

Αν και δεν είναι υποχρεωτικό, μπορεί να το πληρώσει ο κουμπάρος σας. Σε περίπτωση που θα το αναλάβετε εσείς επιλέξτε ένα ή δύο τύπους λουλουδιών. Τα εξωτικά λουλούδια ή οι συνθέσεις ανεβάζουν κατά πολύ το κόστος. Εδώ μπορούν πάλι να βοηθήσουν οι φίλες σας, φτιάχνοντας συνθέσεις με φρέσκα λουλούδια σε γυάλινα μπουκάλια, βάζακια κλπ.

Dj γάμου ή ορχήστρα;

Προτιμήστε κάποιον dj με γνώσεις στη μουσική που θέλετε να ακούσετε στον γάμο σας. Για εσάς που θέλετε ζωντανή ορχήστρα να ξέρετε ότι κοστίζει.

Φωτογραφίες γάμου

Οι φωτογραφίες είναι ένα έξοδο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, καθώς οι φωτογραφίες είναι μοναδικές, δεν επαναλαμβάνονται και πρέπει να είναι επαγγελματικές. Δε χρειάζετε να πληρώσετε πολλά προσλαμβάνοντας κάποιον επαγγελματία που βρίσκεται στο χώρο πολλά χρόνια και έχει καλή φήμη. Μπορείτε να βρείτε έναν καλό φωτογράφο με καλές συστάσεις, αλλά χρειάζεται έρευνα. Ζητήστε να δείτε δουλειά του και διαπραγματευτείτε την τιμή πριν προχωρήσετε σε συμφωνία. Δείτε τι σας συμφέρει πιο πολύ. Ένα ψηφιακό album που ναι μεν διατηρείται περισσότερα χρόνια, ή ένα dvd που είναι σαφώς οικονομικότερο;

Βίντεο γάμου

Υπάρχουν πολλοί βιντεογράφοι που κάνουν άρκετά δελεαστικές προσφορές. Ακόμα κι αν διαλέξετε την οικονομικότερη, που πιθανόν να μην έχει τόσο καλό αποτέλεσμα, αναρωτηθείτε… πόσες φορές θα δείτε το βίντεο του γάμου;

Μεταφορά στην εκκλησία

Σκεφτείτε οικονομικά. Θα θέλατε να φτάσετε στην εκκλησία με ένα ακριβά ενοικιασμένο πολυτελές αυτοκίνητο ή θα μπορούσε να σας εξυπηρετήσει και κάποιος φίλος που μπορεί να σας παραχωρήσει το εξίσου καλό αμάξι του;!

Χώρος δεξίωσης

Η γαμήλια δεξίωση είναι αυτή που απαιτεί το υψηλότερο budget. Σκεφτείτε ποια είναι τα σημεία που θέλετε να δώσετε έμφαση στο γάμο σας και αρχίστε να περιορίζετε τυχόν «σπατάλες» από εκείνα που δεν είναι τόσο ουσιαστικά.

Μενού δεξίωσης

Προτιμήστε το σερβιριστό μενού, είναι πιο chic, μόνο με μια πρόταση που θα επιλέξετε εσείς αντί για τους καλεσμένους σας. Ακόμα καλύτερα, για εξοικονόμηση σερβιτόρων, προτείνετε να σερβιριστούν όλα σε πιατέλα στη μέση κάθε τραπεζιού και να σερβίρονται οι καλεσμένοι μόνοι τους. Όσον αφορά το ποτό, μπορείτε να προσφέρετε κρασί και μπύρες. Υπάρχουν χώροι δεξίωσης όπου μπορείτε να φέρετε τη δική σας κάβα. Ψάξτε για εκπτώσεις – προσφορές σε κάβες. Όταν κάνετε εσείς τις αγορές σας,  εκτιμάτε τις ποσότητες που θα χρειαστείτε, ξέροντας του φίλους και γνωστούς σας.

Προνοήστε

Θα μπορούσατε να προνοήσετε πριν ακόμη βρείτε τον σύντροφο των ονείρων σας να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό με καλό επιτόκιο, όπου θα συγκεντρώνετε χρήματα για τη μεγάλη μέρα της ζωής σας! Ίσως το βρίσκετε υπερβολικό, ωστόσο θα το βρείτε μπροστά σας όταν έρθει η ώρα η καλή…

ΠΗΓΗ: weddingplannersmagazine.gr
Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top