ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η μαγεία του ελληνικού θεάματος σε dvd

FINOS FILM

Γράφει ο Ηλίας Τάσκου / δημοσιογράφος / iliasamfipoli@gmail.com

Είναι μια ιδιαίτερα πιεστική διαδικασία το να συγκεντρώνεις υλικό που έχει να κάνει με την ιστορία του πολιτισμού μας. Είναι καταπιεστική αλλά ταυτόχρονα τόσο ενδιαφέρουσα για να μην πω μαγική η όλη διαδικασία. Αυτό το υλικό έγινε για μένα θησαυρός που καθώς φεύγουν τα χρόνια και έρχονται οι νέες γενιές αξιολογούν πιο πολύ το υλικό αυτό, το βλέπουν με πιο τρυφερή ματιά.

Κάποια στιγμή λοιπόν «σερφάροντας» στο διαδίκτυο μου ήρθε μια ιδέα, να φτιάξω dvd με αφιερώματα σε σπουδαίους καλλιτέχνες από το χώρο του θεάματος περασμένων δεκαετιών. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, σκηνοθέτες, συνθέτες που μας μάγεψαν με την προσφορά τους στη τέχνη. Με εντελώς υποκειμενικά κριτήρια και με δεδομένη την λατρεία μου για τον ελληνικό κινηματογράφο και τον βαθύτατο σεβασμό μου και αγάπη για την ελληνική μουσική ξεκίνησα να φτιάχνω τα dvd.

DALIANIDHS

Στην πορεία έκανα πάντα την ίδια σκέψη. Τι έχουμε χάσει σε σχέση με αυτούς τους ανθρώπους; Γιατί σίγουρα δεν είμαστε από την ίδια πάστα. Νομίζω ότι αυτοί ήταν άλλοι Έλληνες. Το βλέμμα τους ήταν καθαρό. Το μυαλό τους ήρεμο και νηφάλιο. Δεν λέω ότι ήταν καλύτεροι άνθρωποι, αλλά σίγουρα ήταν διαφορετικοί. Άλλες εποχές θα μου πεις. Φυσικά άλλες. Άλλες εποχές, άλλοι άνθρωποι. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει τίποτα σήμερα που μπορούμε να το παρομοιάσουμε με εκείνες τις δημιουργίες. Ούτε καν τίθεται θέμα σύγκρισης. Ένας άλλος κόσμος, ο οποίος έχει φύγει ανεπιστρεπτί.

aliki

Σήμερα κάποια dvd έχουν ολοκληρωθεί βάζοντας τις δικές μου πινελιές στην επιμέλεια, την επιλογή των τραγουδιών ακόμη και στα εξώφυλλα τους. Ανάμεσα σε αυτά έχω «φτιάξει» dvd για τους Γιάννη Σπανό, Γιώργο Μητσάκη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Γιώργο Χατζηνάσιο, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ντίνο Δημόπουλο, Γιάννη Δαλιανίδη, Σταύρο Ξαρχάκο και άλλα. Χιλιάδες τραγούδια γραμμένα από κορυφαίους δημιουργούς που αγάπησε και λάτρεψε το κοινό και δεν τα ξέχασε ποτέ του, ταινίες μοναδικές από αξεπέραστους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς που εξακολουθούν να μας διασκεδάζουν…

…η συνέχεια αναμένεται πιο συναρπαστική….

[su_slider source=”media: 1607,1606,1605,1604,1603,1602,1601″ link=”lightbox” width=”320″ height=”260″ responsive=”no” title=”no”]

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top