TRAVEL

Οι 5 απόλυτοι προορισμοί για οικογενειακές διακοπές!

πάργα-1

Οι οικογενειακές διακοπές δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί προγραμματισμό και έλεγχο ενός σωρού παραμέτρων για να κριθεί κατάλληλος ένας προορισμός. Όταν περιέρχεται στην οικογένεια κάποιο εξοχικό όλα γίνονται απλούστερα.

Τί συμβαίνει όμως όταν η οικογένεια δεν έχει μία “καβάτζα” και θέλει να έστω και την τελευταία στιγμή να χαρεί λίγες μέρες με όλα τα μέλη της χωρίς να ξοδέψει μία περιουσία και πολύτιμο χρόνο στο ψάξιμο; Τότε είναι η ώρα που ο συγκεκριμένος οδηγός θα φανεί χρήσιμος γιατί βάση εμπειρίας οι συγκεκριμένοι 5 προορισμοί αποτελούν δοκιμασμένα τις απόλυτες επιλογές για οικογενειακές διακοπές.

Χωρίς το καταναγκαστικό άγχος κάποιου πολύβοου νησιού και κυρίως δίχως έγνοιες για το αν τα beach bar των συγκεκριμένων περιοχών δέχονται “κουβαδάκια”, η Καβάλα, η Πάργα και η Πρέβεζα, η Κατερίνη, η Αλεξανδρούπολη και η Θάσος, αποτελούν την ευλογημένη πεντάδα σας. Οι τιμές κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα σε σύγκριση με τα δεδομένα της εποχής.

#Καβάλα

Τόσο στην ίδια την πόλη της Καβάλας, την αμφιθεατρικά χτισμένη, με την πανοραμική θέα στην θάλασσα, τα απίστευτα μοντέρνα καφενεία το λιμάνι και τις εντυπωσιακές καμάρες της, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, οι θάλασσες με τις γαλάζιες σημαίες υποδέχονται σε ετήσια βάση τους λουόμενους οι οποίοι αποχωρούν με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Από τις πιο γνωστές και εντυπωσιακές της παραλίες οι Αμμόλοφοι ανάμεσα σε ψιλή άμμο και εναλλαγές με ιδιαίτερα βραχώδη χαρακτηριστικά.

Πολύ κοντά στην πόλη και λίγα χιλιόμετρα πριν την Καβάλα, αγέρωχα στέκουν εδώ και χρόνια οι παραλίες Οφρυνίου (γνωστή και ως Τούζλα), Ασπροβάλτας και Βρασνών. Τα Βρασνά πέραν του γραφικού χωριού, η Τούζλα της πολυπολιτισμικότητας αλλά και η Ασπροβάλτα συνθέτουν το φάσμα μίας τεράστιας ακτογραμμής που συνδυάζει καθαρά νερά, ελκυστικές οργανωμένες παραλίες, family friendly επιχειρήσεις και ταυτόχρονα νυχτερινή ζωή για όλες τις ηλικίες. Οι τιμές δεν ξεφεύγουν σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν, ενώ τα ενοικιαζόμενα καταλύματα ανταποκρίνονται πλήρως στον όγκο των λουόμενων που καταφθάνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή χωρίς προκράτηση. Αξίζει να το σκεφτείτε!

#Πάργα & Πρέβεζα

Θα βρεθείς στην Πάργα μέσω Εγνατίας Οδού το πολύ σε τρεις ώρες. Γραφικός προορισμός, με εξαιρετικά ξενοδοχειακά καταλύμματα αλλά και μία νυχτερινή ζωή που κρατάει την ποιότητα μιας άλλης εποχής. Το “With a baby in a bar” δεν είναι περίεργο στην Πάργα γιατί οι μουσικές είναι αρκετά lounge και οι χώροι ανοιχτοί…σαν να λέμε με πανέμορφα μαξιλάρια στην προβλήτα του λιμανιού. Νερά Ιονίου πεντακάθαρα και δροσερά, παραλίες που κρύβουν οπτικές εκπλήξεις και σοκάκια που σε μεταφέρουν σε ένα νησί στην στεριά. Οι τιμές ανταποκρίνονται σταθερά στην πραγματικότητα χωρίς να ξεφεύγουν ούτε κατά διάνοια. Η Πάργα συνδυάζοντας το απόλυτο πράσινο του βουνού και καταγάλανο του Ιονίου καταφέρνει να δημιουργεί ένα από τα πιο διακριτικά και ταυτόχρονα ελκυστικά σκηνικά διακοπών

Το δυνατό χαρτί της Πάργας είναι η δυνατότητα που σου δίνει να απομακρύνεσαι αυθημερόν από αυτήν και να γνωρίζεις εξίσου δυνατές περιοχές όπως τα Σύβοτα και η Πρέβεζα. Η ιστορική Πρέβεζα, μία πόλη που καταφέρνει να συνδυάσει άψογα όλο το φάσμα των παροχών της αστικής ζωής με την καλοκαιρινή της έκφανση. Γραφικά κτίρια, εικόνες που ξεφεύγουν και γυρίζουν το καλοκαίρι σε οικογενειακές αναμνήσεις περασμένων δεκαετιών.

Πρέβεζα-4

#Κατερίνη

Πολύ κοντά στην Θεσσαλονίκη με λιγότερη κίνηση στους δρόμους και ίσως μερικά διόδια ως μοναδικό αρνητικό. Η Κατερίνη αποτελούσε πάντα το αντίπαλο δέος για όλους όσοι αρνούνταν να ζήσουν την ταλαιπωρία της Χαλκιδικής. Η ανάπτυξη, η προσεγμένη ανάπτυξη, άργησε να έρθει αλλά από την στιγμή που ήρθε, η Κατερίνη και η ευρύτερη περιοχή της αποτελούν έκτοτε κυριολεκτικά επιλογή. Η παραλία του Κορινού με τα ρηχά νερά, τα ψηλά πλατάνια λίγα μέτρα από αυτήν και τις κλασικές οικογενειακές ταβέρνες, οι Νέοι Πόροι αλλά και ο εκλεπτυσμένος ιστορικός Άγιος Παντελεήμονας είναι μόνο κάποιες από τις παραλίες της που προσφέρονται για όλα όσα ζητάει μία οικογένεια στις διακοπές της. Οργανωμένη παραλία, χώρο για το άνετο παιχνίδι των παιδιών, χαμηλές τιμές και νυχτερινή ζωή για όλους. Κοινώς και κόσμο και ηρεμία ταυτόχρονα. Η Κατερίνη τα έχει και τα δίνει απλόχερα εδώ και χρόνια.

#Θάσος

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η Θάσος να αποτελεί επιλογή προς εξερεύνηση ολοένα και περισσότερων νέων, ωστόσο για την Βόρεια Ελλάδα θα αποτελεί πάντα την μητέρα των οικογενειακών διακοπών. Καραβάκι από το λιμάνι της Κεραμωτής και μέσα σε μία περίπου ώρα καταφθάνεις στα Λιμενάρια της. Βουνό και θάλασσα, καταπληκτικά χωριά κρυμμένα στα δέντρα της με ταβερνάκια έτοιμα να προσφέρουν από τις καλύτερες ποιότητες υλικών στα πιάτα τους και τις τιμές να παραμένουν σε γήινα επίπεδα.

Μεγάλες αλλά και μικρές παραλίες, νερά και θέα στο Αιγαίο, το μοναστήρι του Αρχάγγελου με τις βουκαμβίλιες και την συγκλονιστική θέα αλλά και τις εμπειρίες μιας οικογένειας on the road στον κλασικό γύρο του νησιού τον οποίο μπορείτε να κάνετε μέσα σε δύο περίπου ώρες. Νυχτερινή ζωή καλύπτει όλα τα γούστα με τις επιχειρήσεις να παραμένουν σταθερά φιλικά προσκείμενες στην οικογενειακή φάση. Η Θάσος δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά αποτελεί την κλασική επιλογή που καμιά φορά ξεχνάμε πως έχουμε, όταν πρόκειται για οικογενειακές διακοπές.

#Αλεξανδρούπολη

Πρόκειται για μία πόλη την οποία η Ελλάδα συνήθως συνδέει με πολλά άλλα πράγματα εκτός του γεγονότος πως αποτελεί και καλοκαιρινό προορισμό. Αγ.Παρασκευή, Kυανή Ακτή, είναι μόνο κάποιες από τις περιοχές που αποτελούν καλοκαιρινά θέρετρα ιδανικά για την φιλοξενία οικογενειακού τύπου διακοπών. Αστικό περιβάλλον που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα με το ίδιο μήκος κύματος κυριολεκτικά και οι παραλίες του.

Ρηχά νερά και άπλετος χώρος για τα παιδιά σε ένα σκηνικό που οι ντόπιοι -και οι φοιτητές- γνωρίζουν καλά. Το ίδιο ελκυστική και η χαλαρή καθημερινότητα των διακοπών, από το εντυπωσιακό και προσεγμένο λιμάνι της πόλης με τα καλαίσθητα cafe και τα μεγάλα μαρμαρόστρωτα αίθρια μπροστά τους ιδανικά για τα παιδιά. Η πόλη και η θάλασσα ταυτόχρονα στα καλύτερά τους τόσο για το προσιτό κοινό τους, όσο και για τις δικές σας οικογενειακές διακοπές.

ΠΗΓΗ: parallaximag.gr
Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top