Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Γιουβέτσι σε μαρινάδα με κριθαράκι, μια κυριακάτικη συνταγή για να μαζευτεί η οικογένεια στο τραπέζι!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κρέας μοσχάρι ελιά σε μερίδες ή κοτόπουλο μπούτια
- 1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
- 1/2 λίτρο κρασί κόκκινο ημίγλυκο
- 2 φύλλα δάφνη
- 1 κουτάλια σούπας άκοπο πιπέρι
- 4 καρότα χοντροκομμενα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
- 500 γραμ χυμό ντομάτας φρέσκο ή σάλτσα
- 200 γραμ κεφαλογραβιερα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
- 1 κύβο λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαρινάρουμε το κρέας με τα εξής υλικά μέσα σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε κρέας σε κομμάτια:
κρασί, πιπέρι, καρότα, φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε, αφήνουμε σκεπασμένα στο μπολ για 2
ώρες να μαριναρισθούν. - Παίρνουμε κατσαρόλα, ρίχνουμε λαδάκι, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για λίγο. Συνεχίζουμε με το κρέας. Σβήνουμε με κονιάκ, μετά τα υλικά της μαρινάδας και ντομάτα, κύβο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει για 3/4 της ώρας σε χαμηλή φωτιά.
- Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε, ανακατεύουμε τη μισή ποσότητα τυριού στο κριθαράκι και το κρέας με τη σάλτσα του.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 200β και βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο για 15 λεπτά …
- Σερβίρουμε ζεστό με λίγο τυρί από πάνω
Καλή σας όρεξη !!!
Leave a Reply