ΠΑΙΔΙ

Φτιάχνοντας ωραίες αναμνήσεις με τα παιδιά μας

girls-kids

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Σε λίγες ημέρες είναι τα Χριστούγεννα, μια γιορτή που ομολογουμένως είναι για τα παιδιά. Οπότε ευκαιρία είναι να γίνουμε και εμείς παιδιά παίζοντας μαζί τους και αναπολώντας δικές μας γλυκές αναμνήσεις.

Σας προτείνουμε 10 απλές ιδέες που δεν κοστίζουν αλλά που θα φέρουν χαμόγελα και ευχαρίστηση σε εσάς αλλά και στα παιδιά (ανεξαρτήτως ηλικίας).

1. Κάνουμε μια εξόρμηση στη φύση για να μαζέψουμε κλαδιά, κουκουνάρια, βελανίδια για να τα χρησιμοποιήσουμε στο στολισμό του σπιτιού. Αν θέλουμε, με την βοήθεια πάντα των παιδιών, βάζουμε τα κουκουνάρια σε μπολ, προσθέτουμε και πορτοκάλια στα οποία έχουμε καρφώσει γαρύφαλλα και τελειώνουμε με φωτάκια. Το σπίτι θα πλημμυρίσει με χρώματα και μυρωδιές.

2. Επιλέγουμε τα αγαπημένα μας κομμάτια με Χριστουγεννιάτικες μουσικές και τραγούδια και στολίζουμε το δένδρο.

3. Προτείνουμε στα παιδιά να χαρίσουν κάποια από τα παιχνίδια τους και από τον ρουχισμό τους σε άλλα παιδάκια. Είναι ένας καλός τρόπος για να αρχίσει να μπαίνει στη ζωή των παιδιών η έννοια της προσφοράς. Η προσπάθεια ας συνεχιστεί όλη τη χρονιά.

4. Ετοιμάζουμε μαζί τους ευχετήριες κάρτες. Αν έχουμε φίλους ή συγγενείς τις στέλνουμε ταχυδρομικώς. Εάν πάλι όχι τότε είναι πραγματικά πολύ όμορφο να τις δώσουμε στους γείτονες μας. Είναι μια πολύ καλή ιδέα ώστε να ξεφύγουν από τον διαδίκτυο.

5. Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς απολαμβάνουμε το βραδινό μας με κεριά και χαμηλό φωτισμό. Δεν έχει σημασία ΑΝ έχουμε καλεσμένους. Εμείς είμαστε οι επίσημοι!

6. Επιλέγουμε μετά το βραδινό μας δείπνο να δούμε όλοι μαζί μία Χριστουγεννιάτικη ταινία. Φτιάχνουμε ποπ-κορν, κλείνουμε τα φώτα και… it’s Christmas show time!

7. Και αφού έχει τελειώσει η ταινία και θέλοντας να τελειώσει ονειρεμένα η βραδιά διοργανώνουμε βραδιά ύπνου κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο. Μια «Χριστουγεννιάτικη στρωματσάδα» με στρώματα, σκεπάσματα και βιβλία.

8. Την επόμενη μέρα ανοίγουμε το «κουτί των αναμνήσεων» δηλ τα άλμπουμ με τις φωτογραφίες. Θυμόμαστε τις γιορτές που πέρασαν και όχι μόνο. Και βέβαια κάνουμε σχέδια και όνειρα για τη νέα χρονιά!

9. Την ημέρα της παραμονής των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς πλημμυρίζει το σπίτι με τα παραδοσιακά κάλαντα της Ελλάδας, από την Θράκη τον Πόντο την Ήπειρο κτλ.

10. Και τέλος δωρίζουμε στους γείτονές μας ένα δωράκι ελάχιστης αξίας που θα φέρει χαμόγελα. Γεμίζουμε σακουλάκια με καραμέλες ή σοκολατάκια και τα κρεμάμε στην πόρτα τους.

Πολλές ευχές για χαρούμενα και μαγικά Χριστούγεννα!

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top