ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Έλα να γνωριστούμε από την αρχή, καλέ μου!

16754660_10154998243213119_1967649883_n

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Έλα να γνωριστούμε από την αρχή καλέ μου. Ας προσποιηθούμε πως είναι η πρώτη φορά που γνωριζόμαστε. Όχι, αυτή την φορά δεν θα πούμε τα ονόματα μας και ποιος ο λόγος άλλωστε; Τα ονόματα εύκολα αλλάζουν. Τα κόβουμε ή προσθέτουμε μια μικρούλα συλλαβή στο τέλος. Άλλες φορές τα ξεχνάμε σύντομα.

Ούτε την ιδιότητα μας θ’ αναφέρουμε, ούτε τα χόμπι μας ούτε καν την μουσική που μας αρέσει. Γι αυτό σου λέω, ποιος ο λόγος να συστηθούμε;

Σ’ αυτή τη νέα μας γνωριμία δεν θα δώσουμε τα χέρια από ευγένεια αλλά θα τα απλώσουμε σαν φτερούγες για να προστατευτούμε από αιχμηρά βέλη. Έλα να γνωριστούμε αγαπημένε μου.

Δεν θέλω να μου πεις για τους έρωτες και τις λαβωματιές που σου άφησαν. Να μου πεις εσύ πόσες φορές λάβωσες τον έρωτα. Και εγώ θα σου πω πόσες φορές τον κορόιδεψα.

Σε αυτή τη νέα γνωριμία μας να μου πεις μάτια μου, πόσες φορές σταύρωσες την αλήθεια για να προστατέψεις το ψέμα και εγώ θα σου πω πόσες φορές εκδικήθηκα την αλήθεια πιστεύοντας στο ψέμα. Να μου πεις για τις φορές που πούλησες κουρελιασμένα όνειρα για μεταξωτά και όσες φορές γέμισες τις τσέπες σου με κάλπικες λίρες και εγώ θα σου πω που έχω κρύψει τα όνειρα αυτά που τα αγόρασα σε ακριβή τιμή.

Σε αυτή τη νέα γνωριμία μας να μου πεις τις φόρες που βρήκες ολόγυμνη την αγάπη και την χλεύασες και εγώ θα σου πω πως την έντυσα με φθινοπωρινά φύλλα και φουρτουνιασμένα κύματα για να μην την περιγελούν. Να μου πεις για το μοιρολοι της ψυχης σου και εγω θα σου πω ότι το εκανα τραγουδι να το εχεις για να την ηρεμεις.

Έλα να γνωριστούμε από την αρχή καλέ μου, να μου πεις για όλα εκείνα τα λόγια που σκορπίζονται και τις λέξεις που μένουν μόνες να αιωρούνται και εγώ θα σου πω για τις κουρασμένες μου σιωπές. Να μου πεις για όλα τα δάκρυα που έμειναν πεισματικά στην άκρη των ματιών σου και εγώ θα σου πω για τα δικά μου που έδωσαν όρκο σιωπής.

Σε αυτή τη νέα γνωριμία μας να μου πεις για τις φορές που με επιδεξιότητα δραπέτευσες με τα ατσαλένια σου φτερά και εγώ θα σου πω για τα δικά μου σπασμένα φτερά που ακούμπησαν τα δικά σου. Έλα λοιπόν αγαπημένε μου να γνωριστούμε από την αρχή και εάν δεν θέλεις να να με γνωρίσεις φύγε. Μπορείς……

Εγώ θα μείνω γιατί θέλω να σε γνωρίσω…. Πάλι….από την αρχή. Αυτή η νέα γνωριμία μας θα είναι διαφορετική, μάτια μου.

images

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top