ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ

Διαλέξατε βέρες; 5 σημεία κλειδιά για τη σωστή αγορά

beresmyselvi.gr

Ο γάμος είναι μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής του κάθε ανθρώπου και οι βέρες κάνουν την ανάμνηση του να διαρκέσει για πάντα. Δεν είναι απλά και μόνο, κομμάτια από μέταλλο. Θα σας θυμίζουν την ημέρα του γάμου σας, αλλά και την αγάπη, τα όνειρα και τις υποσχέσεις για το μέλλον. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τις σωστές βέρες.

Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια διαθέσιμα στην αγορά και είναι σίγουρα αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσετε αυτό που είναι μοναδικό για εσάς και τον σύντροφό σας. Για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας, έχουμε μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν όταν διαλέγουμε τις βέρες που θα φοράμε για μια ζωή.

1. Το μέταλλο

Το πρώτο και πιο σημαντικό σημείο που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν είναι το είδος του μετάλλου που θέλετε για τις βέρες σας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι που χρησιμοποιούνται και μπορείτε να κάνετε την επιλογή σας ανάλογα με τα trends ή τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Το πιο διαδεδομένο υλικό λόγω της λάμψης και της ευκολίας στην επεξεργασία του είναι ο χρυσός, που όμως είναι πολύ μαλακός στην πρωταρχική του μορφή και είναι απαραίτητο να αναμειχθεί με άλλα μέταλλα, ώστε να αποκτήσει ακαμψία. Οι αναμείξεις αυτές ονομάζονται κράματα κι έτσι έχουμε τα 8, 14, 18, 22, 24 καράτια. Τα χρώματα του χρυσού δημιουργούνται από την πρόσμιξή του με παλλάδιο ή χαλκό κι έτσι έχουμε τον λευκό, τον κίτρινο και τον ροζ χρυσό. Οι βέρες μπορούν να κατασκευαστούν από λευκό χρυσό με επικάλυψη ροδίου με την τεχνική που διαδεδομένα ονομάζεται «επιπλατίνωση» ώστε να αποκτήσει το μέταλλο πρόσθετη λάμψη και ανθεκτικότητα στις χαρακιές και τα ξυσίματα. Ο συνδυασμός των χρωμάτων χρυσού έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, όπως και οι συνδυασμοί του χρυσού με άλλα μέταλλα. Πολύ διαδεδομένα είναι επίσης ο λευκόχρυσος, η πλατίνα που είναι και το ακριβότερο απ’ όλα τα μέταλλα, το παλλάδιο, το τιτάνιο αν και χρησιμοποιούνται κι άλλα υλικά.

2. Το σχέδιο

Μόλις καταλήξετε στο μέταλλο, έρχεται η σειρά του σχεδίου. Αυτό εξαρτάται και πάλι από τις προσωπικές σας επιλογές και προτιμήσεις. Κάποιοι προτιμούν το κλασικό ή vintage ντιζάιν, ενώ άλλοι προτιμούν μοντέρνα κι ιδιαίτερα σχέδια. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε αριστοκρατικό στιλ και κομψότητα με έναν πολύτιμο λίθο. Τα διαμάντια και τα πετράδια ήταν παλαιότερα αποκλεισμένα από τις βέρες του γάμου. Όμως πλέον, αρκετά ζευγάρια προτιμούν να διακοσμήσουν τις βέρες τους με ένα μικρό διαμάντι, ρουμπίνι, ζαφείρι, σμαράγδι ή άλλη πολύτιμη πέτρα. Αν ο γαμπρός φέρει αντίσταση, κανένα πρόβλημα. Η νύφη μπορεί να έχει στη δική της, ενώ εκείνος όχι. Στην επιλογή των γαμήλιων δαχτυλιδιών πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν κι ο τρόπος ζωής μας.

3. Το κόστος

Ο προϋπολογισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όταν επιλέγετε τις βέρες σας. Πριν πάτε για ψώνια ορίστε νοητά ένα budget, έτσι ώστε να γνωρίζετε το όριο σας και να μην μπερδευτείτε στο κατάστημα. Επίσης να αναφέρετε εκεί το ποσό που σκοπεύετε να διαθέσετε έτσι ώστε να σας δείξουν μόνο τα κομμάτια που θα σας ενδιαφέρουν.

4. Ο χρόνος

Δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα πιο αγχωτικό για μια νύφη από τις αγορές της τελευταίας στιγμής. Έτσι, προκειμένου να αποφευχθεί το επιπλέον στρες αρχίστε να ψάχνετε για τις ιδανικές βέρες τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες πριν απ’ το γάμο σας. Ξεκινώντας νωρίς θα σας δώσει όχι μόνο χρόνο για ποικιλία στις επιλογές, αλλά θα σας επιτρέψει επίσης, να κάνετε αλλαγές, αν χρειαστεί.

5. Το σωστό μέγεθος

Δεν έχει σημασία πόσο όμορφο, καλοσχεδιασμένο κι ακριβό είναι το δαχτυλίδι σας, θα είναι άχρηστο αν δεν έχει καλή εφαρμογή. Οι βέρες και τα δαχτυλίδια σε γενικές γραμμές, φοριούνται από τους ανθρώπους σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι είναι άνετο και το σωστό μέγεθος. Επίσης, υπολογίστε παράγοντες όπως το πρήξιμο των δακτύλων λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ επιλέγετε.

ΠΗΓΗ: gamos.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top