TRAVEL

Δε χρειάζεσαι αμόρε για να ταξιδέψεις σε ρομαντική πόλη

 

Υπάρχει κάποια η φάση της ζωής σου, μικρή ή μεγάλη, ηθελημένη ή και μη, που είσαι μόνος σου. Δεν έχεις ταίρι, δεν είσαι σε σχέση, δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα τη συγκεκριμένη περίοδο. Είναι λες και το σύμπαν συνωμοτεί για να σου το υπενθυμίζει διαρκώς.

Αποκλείεται να μη σου ‘χει τύχει. Βρίσκεσαι καθισμένος το βραδάκι στον καναπέ, με το ποτήρι κρασί ανά χείρας να χαζεύεις στην τηλεόραση, να σερφάρεις αποχαυνωμένα στο διαδίκτυο, να διαβάζεις ένα βιβλίο με μόνη συντροφιά τη φωνή του αγαπημένου σου ραδιοφωνικού παραγωγού ή βρίσκεσαι έξω με φίλους και τα τσούζετε. Κάπου εκεί πέφτει το μάτι σε μια διαφήμιση καλοκαιρινών διακοπών σ’ ένα εξωτικό νησί, προορισμός ιδανικός για ερωτευμένα ζευγάρια. Δεν μπορείς παρά να προσέξεις εκείνη τη σελίδα που παρουσιάζει ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο και παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες σε νεόνυμφους. Ακόμη και καθώς τα λέτε χαλαρά με την παρέα, ενώ κάνετε σχέδια για διακοπές και ταξίδια, παίζει να ακούσεις για έναν συγκεκριμένο προορισμό: «Έλα μωρέ, αυτά τα κάνεις όταν είσαι σε σχέση. Όταν θα παντρευτείς, θα πας γαμήλιο ταξίδι. Τώρα που είσαι μόνος, δε θα το χαρείς, δεν είναι το ίδιο. Άσ’ το για όταν έρθει η ώρα».

Για μισό λεπτό. Τι πάει να πει καλύτερα να περιμένεις να κάνεις ένα ταξίδι σε μια ρομαντική πόλη όταν θα έχεις σύντροφο; Τι σημαίνει ότι αυτή η ειδυλλιακή παραλία ενδείκνυται για ερωτευμένα ζευγάρια ή πως το συγκεκριμένο εστιατόριο έχει το καλύτερο αφροδισιακό φαγητό για σένα και το ταίρι σου; Δε σου εγγυάται κανείς πότε θα έρθει η ώρα να βρεις ταίρι, αν θα έρθει σύντομα ή αν δεν έρθει ποτέ. Πειράζει αν στην παρούσα φάση είσαι μόνος και θες να ζήσεις όλες αυτές τις εμπειρίες με το κολλητάρι; Θα αφήσεις χρόνο και ευκαιρίες για ταξίδια ή ό,τι άλλο ποθείς να πάνε χαμένα, επειδή δεν έχεις ταίρι; Μ’ αυτή τη στάση είναι λες και ενδόμυχα παραδέχεσαι πως η ζωή σου μπαίνει σε παύση όταν είσαι «single».

Έχουμε εξυμνήσει τόσο πολύ το «σε σχέση» που χωρίς να το καταλάβουμε βάζουμε τον εαυτό μας σε μια κατάσταση μεμψιμοιρίας, νιώθοντας ότι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε αν δεν έχουμε ταίρι. Νιώθουμε πως κάτι αποκτά αξία μόνο αν το ζήσουμε σε σχέση, πως όλοι οι άλλοι που έχουν σύντροφο περνάνε καλύτερα από εμάς, είναι πιο ευτυχισμένοι, ζουν περισσότερο τη ζωή τους, γιατί μπορούν να κάνουν πράγματα μαζί.Έτσι το μόνο που καταφέρνει κανείς είναι να χάνει πολύτιμο χρόνο, λες και ο ίδιος δεν έχει μερίδιο στη δική του ευτυχία, λες και σαν μονάδα δεν μπορεί να σταθεί, να υπάρξει, να ζήσει. Σκεφτείτε πόσο τρομακτικό είναι να λες επί της ουσίας, ότι το αν θα κάνεις κάτι, αν θα χαρείς μ’ αυτό, αν θα περάσεις όμορφα εξαρτάται κατ’ αποκλειστικότητα από έναν άλλον άνθρωπο, και -προσέξτε- όχι έναν οποιοδήποτε άνθρωπο, αλλά έναν σύντροφο.

Η ιδέα ότι δεν μπορείς να περάσεις εξίσου καλά αν κάνεις κάτι από τα παραπάνω, ενώ δεν είσαι σε σχέση είναι το λιγότερο λανθασμένη. Φυσικά και το Παρίσι θα είναι το ίδιο αν πας με ένα ταίρι ή με ένα φίλο, αν μείνεις στη σουίτα ξενοδοχείου με το αμόρε ή τον κολλητό. Εννοείται ότι δε θα κάνεις τα ίδια πράγματα, διότι μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικές καταστάσεις. Το «relationship status» σου διαφέρει, η διάθεσή σου αλλάζει, τα πράγματα που κάνετε μαζί διαφέρουν, η συναισθηματική σου κατάσταση δεν είναι ίδια. Αυτό επ’ ουδενί όμως δε συνεπάγεται πως το ένα ακυρώνει το άλλο. Είναι άδικο να μπαίνεις σε διαδικασία σύγκρισης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκέφτεσαι πως αν δεν τα κάνεις όλα αυτά με ένα σύντροφο, χάνεις κάτι από τη μαγεία της στιγμής. Τίποτα δε χάνεις. Μαγεία υπάρχει σε όλες τις στιγμές της ζωής σου, είτε είσαι μόνος είτε σε σχέση, αρκεί να φροντίσεις σε ό,τι κι αν κάνεις να δημιουργείς αναμνήσεις που θα αποτυπώνονται ανεξίτηλες στο μυαλό και την καρδιά σου και θα αποτελούν μέρος των ιστοριών τις οποίες θα λες στα παιδιά και τα εγγόνια σου.

Σκοπός δεν είναι να μειώσουμε τον έρωτα και να εξυψώσουμε τη μοναχικότητα. Σκοπός είναι να τα ισορροπήσουμε. Να μην αισθανόμαστε μειονεκτικά και άσχημα όταν είμαστε μόνοι. Να μη νιώθουμε ότι κάτι μας περιορίζει απ’ το να πραγματοποιήσουμε κάτι που επιθυμούμε όταν δεν έχουμε ταίρι. Γι’ αυτό μην το σκέφτεσαι, πάρε το κολλητάρι,  πάρε ένα φιλαράκι, πάρε τον εαυτό σου και πραγματοποίησε όλα αυτά τα «απαγορευμένα» για μόνους ανθρώπους. Νιώσε ευλογημένος που έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου να σου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις τις ρομαντικές επιθυμίες σου κι ας μην είναι ο σύντροφος. Και όπως λέει και γνωστό άσμα «μην ψάχνεις την αγάπη, η αγάπη όλους τους βρίσκει». Διότι πού ξέρεις, μπορεί σε εκείνο το εστιατόριο με τη ρομαντική και ερωτική διάθεση που θα πας μόνος, μπορεί στα στενά δρομάκια της Ρώμης που θα εξερευνάς, στις τρελές ρομαντικές στιγμές με το κολλητάρι ή στην απόμερη ονειρική παραλία που θα χαζεύεις τα αστέρια, να συναντήσεις έναν άνθρωπο, που κι αυτός θα απολαμβάνει μόνος τη ζωή, και θα τον ελκύει η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά σου να τα κάνεις όλα αυτά ενώ είσαι μόνος. Και από «single» να βρεθείς «in relationship» απλά και μόνο επειδή δε φοβήθηκες να «είσαι μόνος» όταν ήσουν μόνος.

ΠΗΓΗ: pillowfights.gr

To Top