ΟΜΟΡΦΙΑ

Αρωματικά κεριά από χρησιμοποιημένες λαμπάδες

greenthumb

Για να φτιάξετε τα πρωτότυπα και μοναδικά αρωματικά κεριά από τις χρησιμοποιημένες σας λαμπάδες θα χρειαστείτε:

1. Τα χρησιμοποιημένα κεριά από την Ανάσταση

2. Βότανα και μπαχαρικά. Τα φύλλα μέντας, τα ξυλάκια κανέλας ή οι κόκκοι βανίλιας και καφέ μπορούν να δώσουν ωραίο άρωμα. Παράλληλα, θα αποτελούν και διακοσμητικά και αρωματικά στοιχεία του νέου σας κεριού. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε και μία φλούδα πορτοκαλιού, που θα αναδύει το άρωμά του, όταν θα καίγεται το κερί.

3. Φυτίλι. Μπορείτε να αγοράσετε φυτίλια από ειδικά μαγαζιά και κηροπλαστεία ή να φτιάξετε μόνοι σας βουτώντας ένα κομμάτι από σπάγκο σε ζεστή λιωμένη παραφίνη, το οποίο θα αφήσετε να στεγνώσει σε λαδόκολλα.

4. Μολύβι.

5. Ψαλίδι.

6. Μπεν μαρί. Αν δεν έχετε το ειδικό σκεύος, χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα μεγάλη και ένα μπρίκι ή ένα δοχείο, όπως ένα μεταλλικό μπολ, που σημασία έχει να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες για να μην σπάσει.

7. Καλούπι. Αν θέλετε το κερί σας να στέκεται σε ένα διακοσμητικό στοιχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως καλούπι ένα γυάλινο ποτήρι ή βαζάκι. Αν θέλετε το κερί σας να στέκεται μόνο του, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκεύη από σκληρό πλαστικό ή τενεκεδένια κουτιά.

8. Μαχαίρι.

9. Ξύλινο κουτάλι για ανακάτεμα.

Διαδικασία

Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τα κεριά μ’ ένα μαχαίρι και τοποθετήστε τα μέσα στο δοχείο που έχετε επιλέξει. Ανάψτε το μάτι της κουζίνας και τοποθετήστε σε αυτό μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη νερό που πρέπει να βράσει. Στη συνέχεια βάλτε το δοχείο με τις λαμπάδες πάνω από την κατσαρόλα με το νερό που βράζει για να λιώσουν με τη μέθοδο μπεν μαρί.

Ανακατέψτε με το ξύλινο κουτάλι τα λιωμένα κεριά μέχρι να λιώσουν και προσθέστε το αρωματικό βότανο ή μπαχαρικό που έχετε επιλέξει, αφού έχουν λιώσει τα κεριά και λίγο πριν χύσετε το μείγμα σας στο καλούπι.

Παράλληλα, τοποθετήστε μέσα στο κέντρο του καλουπιού, σε όρθια στάση, το φυτίλι.  Για να το στηρίξετε, θα τυλίξετε τη μία του άκρη γύρω από ένα μολύβι, το οποίο θα στηρίξετε οριζοντίως στο στόμιο του καλουπιού.

d4942751fea535130394d1018bbb62be-530x354

Χύστε με προσοχή το λιωμένο κερί μέσα στο δοχείο που έχετε διαλέξει για καλούπι και αφήστε το σχεδόν ένα ολόκληρο βράδυ. Αφού πήξει, κόψτε με το ψαλίδι το φυτίλι περίπου 2 εκατοστά πάνω από την επιφάνεια του κεριού.

Αν δεν θέλετε να αφαιρέσετε το κερί από το καλούπι του, τότε το νέο σας κερί είναι έτοιμο. Αλλιώς, θα περιμένετε μέχρι να παγώσει καλά, να το αναποδογυρίσετε και να βγει μόνο του από το δοχείο που ήταν.

Ανάψτε το νέο κερί και αφεθείτε στο άρωμα και στη φλόγα του.

ΠΗΓΗ: proklitiko.gr
Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top