Pfannkuchen με μήλα και κανέλα

12033225_10206504008297422_2921467697634780649_n

Γράφει η Έλενα Κακαβέλα / Medly Medley

Η παραδοσιακή αυτή γερμανική λιχουδιά αποτελεί αγαπημένο πρωινό & brunch! Είναι από τις πρώτες, χαρακτηριστικές συνταγές που μαθαίνει κανείς ως “φιλοξενούμενος” στη Γερμανία, αφού είναι εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη.

Στα ελληνικά θα περιέγραφα τα Pfannkuchen σαν κάτι μεταξύ κρέπας και πάνκεϊκ (διαφέρουν όμως στο πάχος και στη σύσταση). Πάμε να δούμε αναλυτικά, πώς θα μπορέσετε λοιπόν να τα απολαύσετε κι εσείς στο πιάτο σας.

Apfelpfannkuchen_Zimt_Zucker

Υλικά που θα χρειαστείτε για 8 Pfannkuchen:

  • 200 γρ. Αλεύρι
  • 300 ml γάλα
  • 4 αυγά
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 μήλα
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ κανέλα
  • 6 κ.σ. βούτυρο

601-490-1

Τρόπος παρασκευής:

• Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά (αφότου τα χτυπήσουμε), τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά) & τέλος το αλάτι και ανακατεύουμε. Όταν το μείγμα μας γίνει ομοιογενές και παχύρευστο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για περίπου 15 λεπτά.

• Στη συνέχεια πλένουμε τα μήλα & αφαιρούμε την φλούδα τους. Τα κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το σκληρό τους μέρος και τα κόβουμε σε ροδέλες ή σε κύβους. Τέλος τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού κι αφότου περιμένουμε λίγο να “τραβήξουν”, τα ρίχνουμε στο έτοιμο πλέον μείγμα μας.

• Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και στη συνέχεια ρίχνουμε το 1/8 του μείγματος. Ψήνουμε 8 συνολικά Pfannkuchen.

• Αφότου βγάλουμε τα Pfannkuchen από το τηγάνι, τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλα. Μπορείτε να επιλέξετε, πέρα από λευκή κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη ή άχνη.

Tip: Αν σας αρέσουν οι ξηροί καρποί, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα κομματάκια αμυγδάλου ή φουντουκιού.

nusspancake5 (1)

Από τη Βαυαρία λοιπόν για τους myselvi-αναγνώστες……………καλή σας όρεξη!