Είναι νόστιμες, γρήγορες και νηστίσιμες, αφού αυτές οι κρέπες δεν έχουν ούτε γάλα, ούτε αβγά. Θα τις γεμίσετε με γλυκό ή μαρμελάδα φράουλα και τα παιδιά σίγουρα θα τις λατρέψουν!
Υλικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2- 2 1/2 φλιτζάνια νερό
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 5 κουταλάκια του γλυκού bakin powder
- 6 κ.σ. σπορέλαιο ή μαργαρίνη λιωμένη
- Σπορέλαιο ή μαργαρίνη για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι και το bakin powder, ώστε να φτιάξουμε έναν αραιό χυλό.
Σ’ ένα μικρό τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά σούπας σπορέλαιο (ή 1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη) να κάψει και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (λιγότερο από μια κουτάλα).
Γυρίζουμε το τηγάνι γύρω γύρω να απλωθεί παντού η ζύμη. Μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά (περίπου 1-2 λεπτά), την γυρίζουμε και από την άλλη με μια σπάτουλα.
Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη (περίπου 1 λεπτό) και την βγάζουμε από το τηγάνι
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Γεμίζουμε με τη μαρμελάδα φράουλα και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγη ζάχαρη άχνη.
Leave a Reply