Banoffee: Μπισκότο, μπανάνα, καραμέλα

1banoffeemyselvi.gr
Γράφει η Μαρία Βέλλιου / addicted to cooking
Μπισκότο, μπανάνα, καραμέλα…….μμμμμ, δεν έχω λόγια για αυτό το γλυκό! Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!

Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 3-4 μπανάνες ώριμες
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 5-6 κ.σ. ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση:

1.      Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα, όπως είναι κλειστό στο κουτί, σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό για δυόμιση ώρες, προσέχοντας το νερό να σκεπάζει συνεχώς το κουτί μας. Ανοίγουμε αφού έχει κρυώσει.

2.      Θρυμματίζουμε τα πτι-μπερ στο μπλέντερ και τα κάνουμε μια ζύμη με το βούτυρο. Στρώνουμε σε ένα τσέρκι,πατάμε με τον πάτο ενός ποτηριού και το αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.

2banoffeemyselvi.gr

3.      Στρώνουμε την καραμέλα, δηλαδή το ζαχαρούχο, αλλά κρατάμε μία μεγάλη κουταλιά για το στολισμό. Κόβουμε τις μπανάνες κατά μήκος  και τις στρώνουμε πάνω από την καραμέλα, προσέχοντας να υπάρχει παντού μπανάνα.

3banoffeemyselvi.gr

4.      Χτυπάμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει προσθέτοντας σιγά-σιγά την άχνη. Στα 300 γρ. τυρί κρέμα βάζουμε περίπου 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη αναλόγως πόσο γλυκιά την θέλουμε.

5.      Στρώνουμε το τυρί κρέμα πάνω από τις μπανάνες όσο πιο λείο γίνεται και κάνουμε σχέδια με την καραμέλα που μας περίσσεψε. Αν είναι πολύ σταθερή η καραμέλα τη λιώνουμε λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο. Όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο (μία νύχτα) τόσο περισσότερο δένει το γλυκό μας και γίνεται ένα όνειρο!

1banoffeemyselvi.gr