ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Όταν ένας άντρας αγαπάει

andrasmyselvi.gr

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Οι άνδρες είναι πιο δύσκολο να φανερώσουν ή να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους. Υπάρχουν όμως κάποιοι άτυποι κανόνες που προδίδουν αν ένας άνδρας αγαπάει πραγματικά την σύντροφο του.

Ο άνδρας που πραγματικά έχει αισθήματα για μια γυναίκα, ο άνδρας που αγαπάει, είναι εκεί όχι μόνο στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα. Είναι εκεί και θα κάνει μια ειλικρινή προσπάθεια να διορθώσει ένα ζήτημα το οποίο επισκιάζει τη σχέση του.

Ο άνδρας που αγαπάει, είναι ολοκληρωτικά εκεί. Δεν το βάζει στα πόδια με τον πρώτο καβγά. Μένει για να σώσει καταστάσεις, να εξηγήσει, να ακούσει και ακόμη καλυτέρα να συμφωνήσει με το να πάρει την ευθύνη που του αναλογεί. Προσέχει και σέβεται την σύντροφο του και αγωνίζεται να σώσει την σχέση του.

Όταν ένας άνδρας αγαπάει βλέπει την ομορφιά της συντρόφου του και την θαυμάζει. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό κατά την άποψη μου. Πρέπει να είναι βέβαιος ότι και εσείς βλέπετε την ομορφιά σας. Κι αν εσείς για κάποιον ασήμαντο λόγο δεν αισθάνεστε ωραία με την εξωτερική σας ομορφιά, εκείνος που αγαπάει την σύντροφο του θα βρει ένα σωρό κομπλιμέντα για να της τονώσει το ηθικό.

Ο άνδρας που αγαπάει, γνωρίζει και αναγνωρίζει τα λάθη σας και θα προσπαθήσει να τα δικαιολογήσει. Δεν θα πέσει σε κατινιές και ειρωνικούς σχολιασμούς. Θα βρει τον τρόπο με ευγένεια και σεβασμό να σας κάνει να κατανοήσετε το λάθος σας. Θα επωμιστεί τα προβλήματά σας και θα προσπαθήσει να βρει τρόπους να τα επιλύσει ή τουλάχιστον να αναλογιστεί το κόστος τους και να τα καταστήσει όσο πιο υποφερτά γίνεται.

Ο άνδρας που αγαπάει είναι στοργικός και ευαίσθητος σε οποιοδήποτε πρόβλημα που προκύψει. Ο άνδρας που αγαπάει αναλαμβάνει την ευθύνη των λαθών του. Τα φορτώνει (τα λάθη του) στους ώμους και υπό το βάρος τους προσπαθεί να σας αποδείξει ότι έσφαλε και πραγματικά ζητά συγνώμη.

Ο άνδρας που αγαπάει πραγματικά δεν προκαλεί πόνο. Ζητά δίπλα του η σύντροφος του να χαμογελά, να είναι ευτυχισμένη και κυρίως να είναι σίγουρη ότι την αγαπούν.

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top