Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για μια πραγματικά καταπληκτική εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό όπου παρευρέθηκα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Το φιλανθρωπικό ποτό του ΚΕ.Θ.Ι.Σ. μετά από ένα διάλειμμα τριών χρόνων επανήλθε ύστερα από απαίτηση πολλών φίλων του.
Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών…..Με αρωγό το άλογο. Για τη γνωριμία μου με τη Μαρία Λίγκα, φυσιοθεραπεύτρια, εξειδικευμένη στην εγκεφαλική παράλυση και τον αυτισμό, πρόεδρος και εμπνευστής αυτού του θεραπευτικού κέντρου θα σας μιλήσω άλλη φορά.
Αυτή τη φορά θέλω ν΄αναφερθώ στη μαγική αυτή βραδιά, που μας χάρισε το ΚΕ.Θ.Ι.Σ. και η παρέα του! Μια μουσική παράσταση με πρωταγωνιστή το ακορντεόν. Ταξιδέψαμε μουσικά από την παράδοση της Μακεδονίας και των Βαλκανίων, μέχρι τα Αργεντίνικα tango και τα Γαλλικά ρετρό.
Φαντάζομαι οι περισσότεροι θα γνωρίζετε το ΚΕ.Θ.Ι.Σ. μέσα από το έργο που προσφέρει καθημερινά σε συνανθρώπους μας. Αξίζει όμως να το γνωρίσετε ακόμα περισσότεροι, πριν το πρόβλημα σας χτυπήσει την πόρτα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο μέρος στο Ν. Σκοπό στο Ν. Σερρών, όπου τα άλογα βοηθάνε τα άτομα με αναπηρία να “βαδίσουν”.
Η ιππασία εναρμονίζει σώμα, ψυχή και μυαλό! Το βάδισμα του αλόγου μοιάζει πολύ με αυτό του ανθρώπου και έτσι μεταφέρονται νευρομυϊκά στον αναβάτη με αναπηρία, φυσιολογικά πρότυπα βάδισης. Τα πόδια του αλόγου είναι η προέκταση του δικού του σώματος. Ο αναβάτης με αναπηρία “περπατάει” με το άλογο.
Δεν θα σας τα αποκαλύψω όμως όλα, για να επισκεφτείτε και μόνοι σας το υπέροχο αυτό κέντρο θεραπευτικής ιππασίας. Εγώ θα μοιραστώ μαζί σας φωτογραφίες από την μουσική αυτή βραδιά μέσα από το φακό του κ. Σίμου Χρυσικόπουλου.
Leave a Reply